Nakon što ga je odbio Cavani, Conte se raspituje o najskupljem španjolskom napadaču

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.06.20. | 11:06

Pitanje je samo gdje bi mu igrao i bi li on bio spreman vratiti se u Serie A...

Football – Italia prenosi natpise Tuttosporta, a oni pišu kako je njegov interes sada usmjeren prema Alvaru Morati, centralnom napadaču Atletica koji je jako dobro upoznat s tehničko taktičkim zahtjevima talijanske Serie A budući da je već igrao za Juventus.

Conte, iako u svojoj svlačionici ima Lukakua i (još neko dogledno vrijeme) Martineza, sada traži još jednog centralnog napadača nakon što mu je odbijenicu uručio Edinson Cavani koji će najvjerojatnije karijeru nastaviti upravo u Atleticu.

Na taj način Simeone bi mogao dobiti jednog vanserijskog gol igrača (koji je doduše u poznim igračkim godinama), a izgubiti prvu špicu španjolske reprezentacije (iako, sada je tu i Rodrigo) na kojem bi mogao poprilično lijepo zaraditi.

Podsjećamo, Morata će za manje od mjesec dana i službeno postati „novi“ igrač Atletica budući da će sada otkup njegovog ugovora za 56 milijuna eura postati služben, ali Simeone ne bi imao ništa protiv da ga, barem za približno sličan iznos, proslijedi Conteu koji bi ga volio vidjeti na Giuseppe Meazzi.

Morata je, uz već spomenutog napadača Valencije Rodriga i zvijezdu Athletic Bilbaa Inakija Williamsa najskuplja španjolska „devetka“, a njegova tržišna vrijednost danas iznosi 36 milijuna eura.

U njegovim najboljim danima, TM ga je cijenio na 65 milijuna eura (siječanj 2018. godine), a ukoliko se uistinu ostvari njegov prelazak u redove Intera bio bi mu to ukupno peti klub u seniorskoj karijeri.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Alvaro MorataAntonio ConteDiego SimeonetransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti