Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon Shkupija - Shkupi: Na Šalatu 2022 stiže futsal sekcija prvaka Sjeverne Makedonije

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 17:58

Navijačka skupina Shkupija Šverceri (Shvercerat) u Zagrebu će gostovati dva puta u razmaku od mjesec i pol dana.

Futsal Dinamo danas je objavio suparnika na devetoj sportsko-navijačkoj manifestaciji 'Dinamo na Šalati'. Na kultni zagrebački stadion stiže Futsal Shkupi, prvak Sjeverne Makedonije u futsalu i futsal sekcija nogometnog prvaka Shkupi 1927 s kojim nogometni Dinamo u utorak igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka.

U onoj prvoj, odigranoj prošli utorak, Shkupi je napravio prvoklasno iznenađenje i na Maksimiru je izvukao - neriješeno (2:2). Na toj utakmici sudjelovalo je i 300-tinjak Shkupijevih navijača okupljenih u navijačku grupu Shvercerat (Šverceri). Njihova navijačka skupina u korektnim je odnosima s Bad Blue Boysima te bi Šverceri također trebali pohoditi Šalatu na kojoj su već od stranih navijačkih skupina bili Panathinaikosovi Gate 13, Romini Fedayni i šibenski Funcuti.

Deveta Šalata održat će se između 2. i 4. rujna, a točan datum znat će se nakon što se sazna termin utakmice Dinamo - Rijeka koji se tog vikenda igra na Maksimiru.

Prvog dana manifestacije održat će se četvrtfinala i polufinala malonogometnog natjecanja Trofej Dinamo, a drugog dana finale i utakmica Futsal Dinamo - Futsal Shkupi.

Iz Futsal Dinama su najavili da će u narednim danima objaviti odlaske iz kluba i dolaske novih igrača koji će premijeru pred Dinamovim navijačima imati upravo na Šalati.

Priopćenje Futsal Dinama prenosimo u cijelosti:

Na Šalatu 2022 stiže prvak Sjeverne Makedonije!

Nakon predstavnika Engleske, Grčke, Italije, Švedske i Hrvatske, na sportsko-navijačkoj manifestaciji Dinamo na Šalati prvi put gostovat će predstavnik Sjeverne Makedonije!

Futsal Shkupi stiže na Šalatu!

I to ne bilo koji, već aktualni prvak države Futsal Shkupi koji je ujedno futsal sekcija aktualnog prvaka države u nogometu Shkupi 1927, kluba protiv kojeg naš nogometni Dinamo u utorak igra uzvrtanu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka u Skopju.

Uz Shkupi, u Zagrebu će drugi put u mjesec i pol dana gostovati Šverceri (Shvercerat), navijačka skupina makedonskog prvaka! Nadamo se kako će rujanska utakmica na Šalati biti tek početak uspješne suradnje ova dva kluba na zadovoljstvo svih navijača.

Deveto izdanje Šalate održat će se između 2. i 4. rujna, ovisno o terminu utakmice HNL-a između Dinama i Rijeke na Maksimiru.

Prvog dana dvodnevne manifestacije Dinamo na Šalati održat će se završnica Trofeja Dinamo (četvrtfinala i polufinala), a drugog dana finale i utakmica Futsal Dinamo – Futsal Shkupi.

Točan termin Šalate objavit ćemo čim saznamo termin utakmice NK Dinamo – NK Rijeka.

(N.R.)


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoShkupiFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsalŠalata

Ostale Vijesti