Nakon problema s putovnicom, Ronaldinhu „zapela“ registracija za zatvorski turnir

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.03.20. | 17:46

Legendarni Brazilac zvijezda je i u zatvoru, a dopustili su mu igrati pod jednim uvjetom.

Krajem prošlog tjedna, legendarni osvajač Svjetskog prvenstva s Brazilom i jedan od najvoljenijih igrača u nogometu, Ronaldinho, uhvaćen je od strane paragvajske policije. Nekada sjajan nogometaš prelazio je granicu s falsificiranim dokumentima, a navodno ga se istražuje zbog skandala vezanog uz pranje novca u toj državi.

> Prve fotografije Ronaldinha iz zatvora (FOTO)

Uskoro 40-godišnjem Ronaldinhu prvotno je odobreno da se brani sa slobode, ali potom je ta odluka poništena te je on vraćen u pritvor. To su pokušali iskoristiti ostali zatvorenici koji su potom brže-bolje pozvali legendarnog bivšeg člana Selecaa da im se pridruži u lokalnom zatvorskom turniru u nogometu, prenosi paragvajska ABC Color televizija.

Turnir se igra u formatu „5 na 5“, a nekoliko ekipa od 15 prijavljenih za turnir ga je navodno nagovaralo da im se pridruži. Jedini uvjet, tvrdi spomenuti izvor, bio je da Ronaldinho ako nastupi – ne smije zabiti gol. Legenda Barce, PSG-a i Milana navodno je obećao nastupiti ako ga ne puste iz pritvora, što se na kraju i dogodilo.

Ipak, prema najnovijim informacijama, Ronaldinho neće nastupiti na spomenutom turniru. Upravitelj zamošnjeg zatvora Blas Vera negirao je ovu vijest izjavivši kako on u konačnici neće nastupati na turniru zatvorenika, iako je istina da zatvor redovno organizira spomenuti nogometni turnir među zatvorenicima.

Natjecanje je počelo u petak – kada su uhvatili Ronaldinha – stoga nije mogao biti registriran na vrijeme.

Od nekadašnjeg poster-boya za „joga bonito“, Ronaldinho je zamalo postao zaštitno lice novog 'đira' - „jogo prisão“, zatvorskog nogometa.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ronaldinho

Ostale Vijesti