Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Nakon Marka Dabre BSK napustio još jedan prvotimac, odlazi u Poljsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 16:16

Lijevi bočni bio je jedan od boljih igrača u povijesnoj sezoni kluba iz Bijelog Brda.

Dojučerašnji desni bočni drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda 23-godišnji Bojan Gvozdenović karijeru nastavlja u Poljskoj kao igrač tamošnjeg člana Prve lige Resovie iz Rzeszowa, javlja Glas Slavonije.

U protekloj sezoni Gvozdenović bio je jedan od najboljih igrača u momčadi trenera Tomislava Steinbrucknera koja je na kraju zauzela treće mjesto u Drugoj HNL, što je najveći uspjeh BSK-a u njegovoj povijesti. Odličnim prezentacijama u klubu iz Bijelog Brda se izborio za jednogodišnji ugovor u Resoviji, koja ima velike ambicije izboriti najviši rang poljskog nogometa, Ekstraklasa ligu.

„Zapravo otišao sam u klub koji igra u njihovoj prvoj ligi, a to je kod nas u rangu druge. U Poljskoj je elitni razred Ekstraklasa, a zatim ide Prva liga... Sretan sam i želim iskoristiti ovu priliku, ovo je za mene pravi izazov. Do suradnje i potpisa za poljski klub došlo je nakon utakmice BSK-a s drugoligaškim prvakom Hrvatskim dragovoljcem gdje smo tada pobjedom došli do prvog mjesta na tablici i kada su me predsjednik i sportski direktor bjelobrdskog kluba obavijestili o interesu Resovije. Nakon završetka prvenstva došao sam u kontakt s Ivanom Udarevićem, koji ima svoju agenciju i 15 godina je igrao Poljskoj te tamo zna sve. Popričali smo, predstavio mi je sve uvjete, želju kluba i jako mi se svidjela ta priča, posebno jer mi je Ivan rekao da u toj zemlji jako brzo možeš napredovati do njihove najjače lige. Tako sam potpisao s njim menadžerski ugovor i, iskreno, oduševljen sam jer je Ivan održao svaku riječ koju je obećao“, izjavio je Gvozdenović za Glas Slavonije.

„Kada sam došao na potpis ugovora, rečeno je da žele biti u prvih šest jer to vodi u Ekstraklasu, prva dva idu izravno, a oni plasirani od trećeg do šestog mjesta idu u doigravanje. Klub dakle ima ambicije, ali kako će to biti u realnosti vidjet ćemo. Doveli su deset novih igrača i taj napad na elitni rang je ozbiljan“, zaključio je.

 


Tagovi

Druga HNLBSK Bijelo Brdotransferi

Ostale Vijesti