Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Nakon loših izdanja, Hajduk na Rujevici traži povratak samopouzdanja (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 08:01

Tri poraza doživjeli su splitski Bijeli na Poljudu u nizu, a Rijeka je sve samo ne lagan suparnik

Što može trener s ranjenom momčadi nakon što je sam ponudio ostavku koja nije prihvaćena napraviti kod lidera prvenstva Rijeke u Jadranskom derbiju ove nedjelje (19.30, MAXSport1)?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mislav Karoglan je svoj mandat na mjestu trenera stavio na raspolaganje kao moralni čin, ali se čini da će morati završiti sezonu kako zna i umije. Predsjednik Lukša Jakobušić odlučio je da momčad na čelu s Karoglanom mora završiti posao, a potajno se Splićani nadaju da pobjedom mogu zakomplicirati borbu za prvaka, doći Rijeci na minus četiri. Vremena je sve manje, jer do kraja je osam kola i već se pomalo razmatra tko bi na Poljudu mogao ostati, a tko otići...

Hajduk je pogođen brojnim ozljedama, porazima i u iščekivanju kazne zbog nereda navijača nakon Derbija u Kupu. Sigurno je da su poljuljani, no Karoglan kaže da je obavio niz sastanaka i razgovora te treba izvući najbolje iz onoga što mu je u ovom trenutku na raspolaganju.

Nema Marka Livaje, od ranije Darija Melnjaka i Mihaela Žapera, ne može ni Leon Dajaku, a nadaju se Splićani da bi u obrani mogao zaigrati oporavljenik Filip Uremović koji bi uskočio na mjesto kartoniranog Zvonimira Šarlije. Ozlijedio se i vratar Lovre Kalinić, ali je Ivan Lučić koji ima problem s meniskom koljena u Kupu dokazao da i takav može biti na visokoj razini, a pričuva će mu biti 17-godišnji Raul Bezeljak.

Zaziva Karoglan pozitivan rezultat za povratak samopouzdanja, a smatra da može uz inat i prkos momčadi doći i do pobjede protiv Rijeke kojoj priznaje da je zasluženo na prvom mjestu.

A moglo je sve biti drugačije da je Hajduk na Poljudu svladao Rijeku kada su na početku drugog dijela predstavljeni Ivan Perišić i Josip Brekalo, a Poljud je bio u ekstazi. Stigao je poraz nakon preokreta i momčad s Rujevice preuzela je vrh koji od tada drži, dok je Hajduk kasnijim porazima od Lokomotive i Dinama zaostao sedam bodova, a i Zagrepčani koji imaju susret manje su ga prestigli.

Od euforije do depresije koja se pretvorila u agresiju, mogli bismo reći da je to česta pojava na Poljudu, no za Jadranski derbi trebalo bi nešto napraviti da kola ne odu skroz nizbrdo.

Ako nema Livaje, tu je Nikola Kalinić koji igra u kontinuitetu, a glavni svijetli događaj iz Kupa bio je debi Perišića nešto više od šest mjeseci nakon teške ozljede i operacije. Doveden je Perišić za završnicu prvenstva, no je li Hajduk previše zaostao da mu ni on ne može pomoći. Sigurno će igrati u drugom dijelu utakmice, jer ga treba dozirati nakon povratka, a on je takav karakter koji je uspio vratiti se u rekordnom vremenu, dok bi sad htio igrati sve bolje i više te pomoći Hajduku u nemogućoj misiji.

U prvi sastav će i Rokas Pukštas koji može svojom energijom isto nešto napraviti, a Karoglan je najavio da je konačno spreman i Anthony Kalik koji je bio na klupi jer nije bio skroz zaliječen. Dvojba je na lijevom krilu, staviti klasičnog igrača za tu poziciju Brekala ili ići s Laszlom Kleinheslerom koji je u Kupu bio polušpica. Obojica još nisu pokazala u Hajduku što su ranije mogli, premalo je to za utrku za prvaka.

Porazom ili remijem Splićani skroz ispadaju iz utrke, a ne pamtimo da je Hajduk gubio četiri utakmice u nizu, stoga Karoglanovu momčad ne valja otpisati unaprijed. Možda će ih trenerova ostavka koja se nije ostvarila, psihološki dignuti. Vidjet ćemo ima li još špirita kod Splićana u još jednoj utakmici koja je 'biti ili ne biti'.

Utakmica Rijeka - Hajduk na rasporedu je u 19.30 sati (MAXSport1). Sude Rumunji, glavni je Horațiu Feșnic, pomoćnici su Vasile Florin Marinescu i Mihai Ovidiu Artene, četrvti sudac Calin-Iulian Calin, a u VAR sobi Catalin Sorin Popa i Ciprian Dansa.

MOGUĆI SASTAV HAJDUKA (4-2-3-1)



Tagovi

HajdukHNK RijekaJadranski derbiMislav KaroglanRujevicaLukša JakobušićIvan PerišićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti