Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon klubova, evo i reprezentacije: Rijeka ugostila Ukrajinu u utakmici humanitarnog karaktera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.05.22. | 20:14

Sav prihod od utakmice bit će namijenjen pomoći Ukrajini koja i dalje čeka kraj ruske agresije na njen teritorij.

Iako smo u samom finišu domaćeg prvenstva i svaka minuta na terenu se itekako osjeti na trkačkoj spremi igrača, za humanitarni povod vrijedi odraditi koju dodatnu minutu na terenu. Kako je i bilo najavljeno reprezentacija Ukrajine je doputovala u Hrvatsku kako bi se odigrala prijateljska i humanitarna nogometna utakmica na Rujevici. Rijeka je ugostila Ukrajince i odradila remi, končani rezultat 1:1

Ukrajina je povela pogotkom Denisa Garmaša u 24. minuti, a na 1:1 poravnao je Josip Drmić u 37.minuti. Pošto ga nećemo gledati u posljednjem kolu HNL-a zbog crvenog kartona sa susreta s Hajdukom, ovo je možda i posljednji pogodak Drmića u bijelom dresu. Ostaje mu eventualno finale Kupa.

Inače, bila je ovo treća humanitarna utakmica organizirana u Hrvatskoj za pomoć Ukrajini od početka ruske agresije na tu zemlju. Zagrebački Dinamo je 28. travnja u Maksimiru ugostio svog imenjaka iz Kijeva, dok je Hajduk 1. svibnja na Poljudu igrao sa Šahtarom iz Donecka. 

Ukrajinskoj reprezentaciji ovo je bila treća humanitarna utakmica kojima je se ujedno i priprema za nastup u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca, ranije je svladala Borussiju iz Moenchengladbacha i Empoli.

Sav prihod s ove utakmice namijenjen je globajnoj platformi prikupljanja sredstava za pomoć Ukrajini "United24".

Nakon remija na Rujevici, turneja se nastavlja. Ukrajina će 1. lipnja gostovati kod Škotske u Glasgowu, a u slučaju pobjede u toj utakmici igrat će u finalu kvalifikacija protiv Walesa 5. lipnja u Cardiffu.

(Hina)


Tagovi

HNK RijekaUkrajinaPrijateljska utakmicaHumanitarna utakmica

Ostale Vijesti