Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon kalvarije u Sigetu, Tonio Teklić ide na novu posudbu u 1. HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 08:48

Zadnji je dan prijelaznog roka, mnogo igrača rješava svoj status

Tonio Teklić bi danas, posljednjeg dana prijelaznog roka, trebao otići na posudbu u Šibenik. Informacija je neslužbena, ali izgledno je da će talentirani veznjak sljedeću sezonu provesti na Šubićevcu. Nakon neslavnog rastanka sa Hrvatskim dragovoljcem prije nekoliko tjedana odmah se spominjala mogućnost da Teklić krene prema Šibeniku, a sada je čini se posudba dogovorena.

Teklić je prošle godine uspješno igrao na posudbi u Varaždinu nakon čega je vraćen na Poljud, a sportski direktor Bijelih MIndaugas Nikoličius je u siječnju ove godine rekao kako ga „pola lige zove zbog Teklića“, u smislu da ga klubovi žele na posudbu. Odlučili su ga Bijeli zadržati na Poljudu i odmah je zabio pogodak za gostujuću pobjedu baš kod Šibenika. Međutim, uskoro je ispao iz kombinacija kod trenera Paola Tramezzanija pa je prije ove sezone poslan na posudbu u Hrvatski dragovoljac zajedno s Dinom Skorupom. U Sigetu se nisu dugo zadržali, ali Tekliću se sada nudi nova šansa na prvoligaškoj sceni.

U Šibeniku ga čeka mnogo poznatih lica, a nekoliko bivših članova Hajduka nositelji su igre momčadi sa Šubićevca. Marin Jakoliš se preporodio nakon odlaska s Poljuda, s četiri gola i četiri asistencije je najučinkovitiji igrač lige. Odlično u Šibeniku igra veznjak Mario Čurić koji je prošao Hajdukovu školu, vrlo dobar je stoper Ivica Batarelo kojeg pamtimo iz druge momčadi Splićana, a u napadu je sve bolji Ivan Delić. Dres Bijelih još su ranije nosili Stipe Bačelić-Grgić, Josip Kvesić i Antonio Jakoliš, tako da je poveznica današnjeg Šibenika s Hajdukom vrlo čvrsta. Sigurno će i Tekliću biti lakše uklopiti se među „narančaste“ koji ove sezone igraju atraktivan i dobar nogomet.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

Tonio TeklićHrvatski dragovoljacHajdukGermanijak transferitransferiLjetni prijelazni rokHNL

Ostale Vijesti