Action images
Action images

Nakon HNL-a, TM posjetio i Serie A: Ogroman pad tržišne vrijednosti većine Hrvata, Ibra s 39 'zelen'

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 12:18

U crvenom su se našli Brozović, Perišić, Kalinić...

Nakon što je jučer Transfermarkt ažurirao tržišne vrijednosti nogometaša koji trenutno igraju u 1.HNL, danas je red došao i na Serie A. Naravno, prioriteti su prioriteti.

Šalu na stranu, jučerašnji dan bio je izvrstan što se tiče hrvatskog nogometa i hrvatskih nogometaša. Dinamo je ponovno momčad koja vrijedi više od 100 milijuna eura, Joško Gvardiol trenutno je 'najskuplji' nogometaš u HNL-u, Lovro Majer je sa 2,3 skočio na 10 milijuna eura, veliko slavlje je i u Šibeniku gdje su za svoje dobre igre nagrađeni Ampem, Bulat, Jurić, Labrović, a Rijeka je ponovno postala druga 'najskuplja' momčad 1.HNL.

Naravno, o svemu tome imali ste prilike čitati na Germanijaku.

Danas je red stigao na Italiju i Serie A, a ako su Hrvati jučer bili zadovoljni, danas zasigurno nisu.

Naime, pad svoje tržišne vrijednosti doživjela je velika većina hrvatskih nogometaša na Čizmi, a prije svega tu mislimo na dvojac iz Intera - Marcela Brozovića i Ivana Prerišića.

Potonji tako od danas vrijedi 10 milijuna eura, što je za pet milijuna manje u odnosu na posljednji put kad su se vrijednosti ažurirale, dok je Brozovićev pad točno 10% pa tako njegova tržišna vrijednost iznosi 36 milijuna eura.

Mario Pašalić i Ante Rebić nisu doživjeli nikakvu promjenu (Pašalić 25 milijuna eura, Rebić 32 milijuna eura), dok su pad zabilježili još Marko Rog sa 13 na 12 milijuna eura, Nikola Kalinić sa 5,5 na 2,5 milijuna eura, Milan Badelj sa 2 na 1,5 milijuna eura, a jednako tako sitan pad doživjeli su Martin Erlić, Petar Brlek, Karlo Letica i Marko Pajač.


Jedini hrvatski nogometaš čija je vrijednost porasla u odnosu na posljednju korekciju je Ivor Pandur koji je 'u zelenom' 200 tisuća eura pa tako danas njegova tržišna vrijednost iznosi okruglih milijun eura.

Dodajemo još kako je Romelu Lukaku i dalje 'najskuplje ime' u Serie A, a budući da mu je vrijednost porasla za 5 milijuna eura onda je danas 'težak' 90 milijuna eura.

Vjerovali ili ne, tržišna vrijednost porasla je i kod Zlatana Ibrahimovića. Odnosno, da budemo precizniji, Zlatan Ibrahimović porastao je tržišnoj vrijednosti. Ibrakadabra tako od danas 'vrijedi' 5 milijuna eura, iako svi znamo da je njegova vrijednost puno, puno, puno veća od toga.

Za kraj, kad je riječ o porastu tržišne vrijednosti u postocima, prvi je Wilfiried Singo iz Torina koji je sa 500 tisuća eura došao do 6 milijuna eura, dok je najviše u negativnom smjeru otišao Udineseov Sebastian Prodl koji je sa 900 tisuća eura pao na 300 tisuća eura. Treći i četvrti u postotku pada tržišne vrijednosti su Nikola Kalinić i Marko Pajač (obojica su zabilježila pad od 54.5%).


Cijeli popis pogledajte OVDJE


Tagovi

TransfermarkttransferiMarcelo BrozovićIvan PerišićAnte RebićMarko RogNikola KalinićMarko PajačIvor Pandur

Ostale Vijesti