Germania
Germania

Nakon dobrih prvih 45 minuta Rijeka je pokleknula i oprostila se od Europe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 28.07.22. | 20:56

Djurgarden je u uzvratnoj utakmici na Tele 2 Areni svladao Rijeku 2:0 i s ukupnih 4:1 izborio plasman u treće pretkolo, a Rijeka se već u srpnju oprostila od Europe te se momčad s Kvarnera okreće domaćim natjecanjima.

Nakon vrlo dobrih prvih 45 minuta, u kojoj je mlada i motorična Rijeka bila bliže vodećem pogotku, Djurgarden je u nastavku utakmice ubacio u višu brzinu te je dvama pogocima izborio plasman u iduće pretkolo Konferencijske lige. Rijeka se okreće domaćim natjecanjima, počevši s utakmicom protiv Gorice na Rujevici.

Ono što su nam lokalci najavljivali, to smo i dobili. Sjajnu atmosferu na štokholmskoj Tele2 Areni. Nešto manje od 20 tisuća domaćih navijača navijalo je bez prestanka svih 90 minuta, njihovi ultrasi na 'sjeveru' utakmicu su otvori bakljadom, istok je praktički cijeli bio na nogama, kao i veliki dio zapada, posebno onaj uz rubne dijelove. Armada je stigla također u vrlo lijepom broju, bilo ih je više od 100, brojem u manjini, ali glasom i bubnjevima u trenucima su parirali brojnijim domaćinima. Bilo je i međusobnog vrijeđanja što daje dodatnu draž jednoj nogometnoj utakmici.

Što se sastava tiče, Dragan Tadić iznenadio je kolegu na suprotnoj klupi ubacivši od prve minute čak četiri 'klinca'. Na poziciji desnog beka krenuo je Ivan Smolčić (21), u vezi su startali Adrian Liber (21) i Veldin Hodža (19), a na poziciji desnog krila Matija Frigan (19).

Takva 'mladenačka' Rijeka krenula je jako dobro, Tadićevi izabranici visoko su pritiskali zadnju liniju domaćina, prvu smo priliku vidjeli nakon što je Smolčić pucao glavom nakon ubačaja vižljastog Ampema. Frigan je prvo zakasnio na ubačaj Ampema, a onda je imao dobar prodor po desnoj strani, ali je pucao kraj stative suparničkog gola.

Rijeka je potom i zabila. Hodža je izveo slobodni udarac, a Ampem glavom zatresao mrežu točno ispred najžešćih domaćih navijača. No, ispostavilo se iz zaleđa te su izraelski suci poništili pogodak.

Djurgarden je prvi put zaprijetio tek u 27. minuti, kada je pucao opasni Victor Edvardsen. Došlo je potom i do kavge na terenu, u klinč su ušli Hodža i Asoro, umiješali su se i ostali igrači te članovi stručnog stožera, no izraelski sudac uspio je smiriti situaciju, a najdeblji kraj izvukao je dvojac koji je i započeo svađu - Hodža i Asoro, svaki sa žutim kartonom.

Asoro je potom zaprijetio Labroviću, ali je pucao visoko preko gola, skoro do Armade. U samoj završnici prvog dijela Djurgarden je imao i svoju najveću šansu. Haris Radetinac pucao je iskosa i uzdrmao prečku. Srećom, ne i gol. Pokušao je na suprotnoj strani prečkom uzvratiti i Vučkić, ali je lopta proletjela malo preko gola.

Sve u svemu Rijeka je odigrala jako dobro prvo poluvrijeme... a tu igru nažalost nije nastavila početkom nastavka. Domaćini su pojačali pritisak, a činilo se da su se okrijepili i navijači na tribinama. Taj spoj ugurao je Rijeku u svoj kazneni prostor, jednom je lopta domaćina otišla preko gola, a drugi put ukortio ju je Labrović. No, iz trećeg pokušaja, lopta je završila u mreži Rijeke. Nakon ubačaja iz kuta na loptu je naletio stoper Isak Hein i zakucao je u mrežu za vodstvo Djurgardena od 1:0 u ovoj utakmici, i 3:1 u ukupnom rezultatu.

Pokušao je Tadić osvježiti sastav uvođenjem Denisa Bušnje i Jorgea Obregona umjesto Adriana Libera i Matije Frigana, kasnije i Alena Halilovića umjesto braniča Ivana Smolčića, Rijeka je čak i preuzela primat na terenu, no domaćini su se kontrolirano i čvrsto branili. Sve je bilo riješeno u 84. minuti kada se svježi Emmanuel Banda, koji je ušao 10 minuta ranije, izborio za udarac s ruba kaznenog prostora i neobranjivo pogodio u kut Labrovićevog gola.

Gosti su mogli slaviti i uvjerljivije, ali je Labrović u sudačkoj nadoknadi sjajnom intervencijom spasio svoja vrata.

Djurgarden će u idućem pretkolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Olimpija - Sepsi (Olimpija vodi 2:0 u trenutku objave ovog teksta), a Rijeka se oprašta od europske sezone već u srpnju.

Kvalifikacije za konferencijsku ligu, drugo pretkolo

Djrurgarden - Rijeka 2:0

Stockholm. Stadion: Tele 2 Arena. Gledatelja: 18.605

Sudac: Snir Levy (Izrael). Pomoćnici: Matityahu Yakobov, Rostislav Talis (Izrael). Četvrti sudac: Idan Lelba (Izrael).

Strijelac: 1:0 Heim (55.), 2:0 Banda (84.)

Žuti kartoni: Asoro 29., Schüller 67., Edvardsen 75. (Djurgarden) / Hodža 29. (Rijeka)

Djurgarden (4-3-3): Zetterstrom - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Findell (od 74. Banda), Schüller (od 88. Andersson), Eriksson - Asoro (od 74. Wikheim), Edvardsen (od 94. Doumbouya), Radeitnac. Trener: Kim Bergstrand

Rijeka (4-3-3): Labrović - Smolčić (od 74. Halilović), Krešić, Pavlović, Vukčević - Liber (od 59. Bušnja), Hodža, Selahi (od 88. Alvarez) - Frigan (od 59. Obregon), Vučkić (od 88. Karrica), Ampem. Trener: Dragan Tomić


Konferencijska liga, bitniji rezultati:

DJURGARDEN – Rijeka 2:0 (2:1)

Osijek – Kyzylzhar (2:1)

Vaduz - Koper (1:0)

FCSB - Saburtalo 4:2 (0:1)

MACCABI TEL AVIV – Zira 0:0 (3:0)

Brondby - Pogon Szczecin (1:1)

RIGA– Ružomberok 2:1 (3:0)

Radnički Niš - Gzira (2:2)

Lechia – RAPID BEČ 1:2 (0:0)

NEFČI - Aris 3:0 (0:2)

Olimpija - SEPSI 3:4 11m (2:0, 0:0) (1:3)

Mura - St. Patricks (1:1)

KONYASPOR - BATE 2:0 (3:0)

APOEL – Botev Plovdiv 2:0 (0:0)

Zrinjski – Tirana (1:0)

Puskas Akademija – Vitoria (0:3)


Tagovi

HNK RijekaRijekaDjurgardenKonferencijska liga

Ostale Vijesti