Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon Dinama, Empolija i Cagliarija, talentirani napadač uzeo papire u Jarunu i odlazi u – Rio Ave!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 15:18

U međuvremenu ljudi iz Jaruna nisu gubili vrijeme pa su tako angažirali dvojicu igrača koji su lani igrali za druge momčadi Dinama i Hajduka…

Nogometaši Jaruna bili su pravo osvježenje u svojoj prvoj drugoligaškoj sezoni u povijesti kluba. Igrali su jako dobar nogomet, mnoge 'favorite' pobijedili, a posebno su dobri bili na domaćem terenu (lani su domaće utakmice igrali na stadionu Kustošije, op.a.) gdje podrška lokalne publike nikada nije izostala. Jasno, Dinamo je tamo svetinja, ali Jarun je tu, odmah iza. Ako ne i pored.

Jerko Leko je promovirao niz mladih igrača, ali već unaprijed je mogao znati da će ih Jarun teško zadržati u svojim redovima. Najboljeg strijelca, Filipa Dujmovića, angažirala je Rijeka kao svoje prvo ljetno pojačanje, Raul Florucz se vratio u Lokomotivu, da bi sad klub napustio i Marko Brkić, stasiti napadač koji je postigao četiri pogotka prošle sezone.

Brkić, iako je ove godine prestao biti tinejdžer, ima CV ispunjen kao da je – veteran! Dinamo, Empoli, Cagliari, Jarun… Nadasve impresivno. A ta lista uskoro će se dodatno povećati, jer prema zasad neslužbenim informacijama, talentirani napadač karijeru će nastaviti u portugalskom Rio Aveu.

Svega jedno ljeto spomenuti portugalski klub je plesao drugim rangom tamošnjeg nogometa. Talentirani trener Luis Freire na raspolaganje je dobio veoma dobru momčad s kojom je izborio ekspresni povratak u elitu, a uskoro se očekuju i prva prava pojačanja. Marko Brkić zaoštrit će konkurenciju u vrhu napada gdje glavnu riječ drži Angolac Gelson Dala koji se vratio s posudbe iz Katra, a u prilagodbi na novu sredinu talentiranom napadaču pomoći će 24-godišnji Zadranin Renato Pantalon koji za kojim je dobra sezona u Rio Aveu.

Što se tiče Jaruna i Jerka Leke, oni nisu gubili vrijeme. Kolokvijalnim rječnikom, Jarun je u ofenzivi. Jerko Leko i klupski čelnici rade punom parom, a plodovi se već sad polako vide. Kako doznajemo, iz Dinama II je stigao Matej Mamić, talentirani desni bek, dok bi se uskoro momčadi trebao priključiti i Frano Lazar, još jedan iznimno talentirani igrač koji je je prije dvije godine sve iznenadio napustivši Rijeku i potpisavši za Hajduk. Lani je bio standardan u juniorskoj momčadi Bijelih, a u Jarunu bi prvi put mogao osjetiti čari seniorskog nogometa.

Nadalje, u skorijoj budućnosti očekuje se da će u Jarun na posudbu doći nekoliko igrača iz Lokomotive, stoga ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se u drugoj sezoni napravi i korak više u odnosu na debi u drugoligaškom društvu. A podsjećamo, lani je Jarun sezonu okončao na četvrtom mjestu…

(T.N., I.A.S.)


Tagovi

Marko BrkićNK JarunMatej MamićFranjo Lazarnogometni transferiRio Ave

Ostale Vijesti