Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon Belje, evo i 13. Hrvata u Bundesligi: Augsburg službeno predstavio Davida Čolinu (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.01.23. | 08:00

Hrvatski dvojac je u bundesligašu predstavljen u manje od 24 sata, direktor Michael Ströll vratio se iz Lijepe naše s osmjehom od uha do uha.

U petak 13. siječnja, točno 15 sati, stigla je službena potvrda iz Augsburga – Dion Drena Beljo novi je napadač njemačkog bundesligaša. Potpisao je Beljo 4.5-godišnji ugovor, Osijeku će pripasti tri milijuna eura uz pripadajuće i lako ostvarive bonuse, a Bijelo-plavi su zadržali i 15 posto od sljedeće prodaje.

No, tu nije kraj transferima na relacija Hrvatska – Augsburg. Dan kasnije, 14. siječnja, nešto malo prije podneva, je službeno kao novi igrač Augsburga predstavljen i David Čolina, bivši U21 reprezentativac Hrvatske koji je posljednje tri i pol godine bio član Hajduka. Čolina je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovorne obveze s Bilima, novi ugovor nije bio spreman potpisati, a to je ljudima iz kluba bio jasan znak da ga moraju prodati.


Prema neslužbenim informacijama, Hajduk će na Čolini zaraditi manje od 300 tisuća eura što se dalo pročitati posljednjih dana, s tim da su ga svojevremeno iz Monaca doveli za 700 tisuća eura. U novom klubu će se za mjesto lijevog beka boriti s Brazilcem Iagom i Dancem Pedersenom.

Za Bile je skupio ukupno 109 utakmica, tri pogotka i jednako toliko asistencija te je osvojio jedan trofej. (I.A.S.)



Tagovi

David ČolinaAugsburgHajdukZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2023.

Ostale Vijesti