Pixsell
Pixsell

Nakon 11 godina Sinjski dijamant vraća se u HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 17:04

Ante Vukušić raskinuo je ugovor s Kolubarom.

Ante Vukušić svojevremeno je bio jedan od najvećih talenta hrvatskog nogometa, dijete Hajduka u kojeg je stigao još kao kadet iz matičnog Junaka iz Sinja. Vrlo rano krenuo je s profesionalnim nogometom, u dresu Bijelih zabijao je kao na traci, čak 42 pogotka u svojih prvih 99 profesionalnih utakmica, dva i u Europskoj ligi, od kojih je posebno dojmljiv bio pogodak Anderlechtu u sudačkoj nadoknadi poljudske utakmice za 1-0 pobjedu Bijelih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk ga je prodao u Pescaru za 3.7 milijuna eura, imao je tada tek 21 godinu. No, umjesto svjetske karijere, Vukušić je u posljednjih 11 godina promijenio 12 klubova, osim u Italiji igrao je u Belgiji, Njemačkoj, Rusiji, Poljskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bosni i Hercegovini i, posljednje, u Srbiji.

U Kolubari iz Lazarevca krenuo je jako dobro, zabio je hattrick u svojem petom nastupu u dresu tadašnjeg srpskog prvoligaša, no u ostatku sezone poentirao je samo jednom, uz dvije asistencije, a Kolubara je ispala iz elitnog razreda prvenstva Srbije.

Na kraju sezone Vukušić je raskinuo ugovor s Kolubarom te je u nedavnom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako je vrlo blizu povratka u HNL. A taj povratak se i dogodio, Vukušić se pojavio na pripremama NK Varaždina, a danas prijepodne je i potpisao ugovor s Varaždincima, javljaju Sportske novosti.

32-godišnji Vukušić se tako nakon 11 godina, 12 klubova i osam različitih liga vratio u matičnu HNL te će u idućoj sezoni nositi plavi dres Varaždina.

Napomenimo kako će momčad Marija Kovačevića prvu pripremnu utakmicu odigrati 30. lipnja u Sloveniji protiv domaćeg prvoligaša Domžala, a to bi trebao biti i nenatjecateljski debi Vukušića u novom klubu, 14. u karijeri. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ante VukušićHajdukNK Varaždin

Ostale Vijesti