Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Najzanimljiviji ogled HNL-jeseni: Bjelica traži osvetu, Mamić posjeo na klupu Petkovića (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 09:48

Bjelica poznaje Dinamovce 'u dušu', a baš bi to danas trebao biti njegov as iz rukava.

Dvoboj koji su svi toliko čekali, dvoboj kojeg će se itekako pratiti, dvoboj u kojem zanimljivog nogometa, oštrih startova i svega onog dobrog što HNL ima neće nedostajati. Osijek na svojem Gradskom vrtu danas ugošćuje Dinamo, aktualnog hrvatskog prvaka, ali u glavnom fokusu je sudar dvojice trenera koji su se prepucavali putem medija posljednjih mjeseci i koji će danas posebno biti 'nabrijani' na osvajanje sva tri boda.

O ovim dvjema momčadima sve se zna, stoga će ovo biti više trenersko nadmudrivanje nego li išta drugo. Iako je javnost uvjerena kako je Bjelica možda i ponajbolji hrvatski trener u ovom trenutku, nema nikakve sumnje da Zoran Mamić također jako visoko kotira u tom izboru.

"Osijek je u naletu, u dobroj seriji, dobroj fazi, imaju dobru momčad i stručni stožer. Vlada i pozitiva u momčadi, u gradu među navijačima. Međutim, Dinamo ne mijenja svoju ideju, uza sav respekt Dinamo želi uzeti tri boda", rekao je uoči utakmice za Sportske novosti Zoran Mamić.

Mnogi jedva čekaju dobiti odgovor na pitanje - na koji će način Dinamo započeti današnji ogled. Iako je riječ o aktualnom hrvatskom prvaku, momčadi koja ima najbolje pojedince i koja je ostvarivala najveće uspjehe u Europi, bit će svakako zanimljivo vidjeti hoće li se Mamić odlučiti za pomalo pragmatičan pristup te preko kontranapada i čvrstog bloka tražiti svoju šansu da danas osiguraju sva tri boda. Dinamo praktički nikada u HNL-u ne igra na taj način, ali Osijek je u naletu, Bjelica zna sve njihove slabe točke te bi taj način pristupa ovoj utakmici možda bio i najbolji za Zorana Mamića.

S druge strane, mehanizmi koje Bjelica ima i ono što on od svoje momčadi želi iz utakmice u utakmicu, nešto je što se neće promijeniti neovisno o tome tko stoji na suprotnoj strani. U neformalnom razgovoru s novinarima koji na dnevnoj bazi prate spomenuta dva kluba dobili smo informaciju kako oba trenera danas više nego inače žele stići do pobjede.

"Sve se o Dinamu zna. On ima kvalitetu. Svjesni smo s kim ćemo danas igrati, ali svjesni smo i svoje snage. Baš smo nabrijani na dobru igru i rezultat koji želimo. Mene uvijek, a i ovaj put isključivo zanima igra moje momčadi. Kada smo mi pravi, a uvjeren sam da ćemo to biti, onda se ne brinem", istaknuo je Nenad Bjelica za SN.

Zanimljivo, ovo će biti 45 ogled Osijeka i Dinama u HNL-u na Gradskom vrtu. Modri su slavili 26 puta, Osijek čak 20 puta manje, a 12 utakmica završilo je podjelom bodova.

Kad je riječ o današnjim sastavima, oba trenera danas bi mogla napraviti manja iznenađenja. Talys bi mogao biti starter na mjestu lijevog beka kod domaćina, a valja vidjeti hoće li Vuković započeti utakmicu. S druge strane, Mamić bi u utakmicu mogao ući s Hajrovićem i Gavranovićem, dok će Petković i Kastrati svoju priliku čekati na klupi za rezervne igrače.

Utakmica započinje u 15:00, a tekstualni prijenos možete pratiti na Germanijaku.

Očekivani sastavi:




Tagovi

HNLOsijekDinamo ZagrebNenad BjelicaZoran Mamić

Ostale Vijesti