Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Najvrjednijih 11 EL: Niti jedan Dinamovac, West Hamovac najskuplji, Napoli i Leicester s četiri igrača (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.09.21. | 15:11

Leicester ima tri igrača.

Za svega nekoliko sati počinje 13. izdanje Europske lige odnosno 51. izdanje drugog najjačeg klupskog natjecanja Europe koje se prije zvalo Kup UEFA.

Prije početka natjecanja popularna internetska stranica koja nerijetko služi kao referentna točka za prikaz vrijednosti igrača Transfermarkt objavila je najvrjednijih 11 igrača natjecanja. Među njima, naravno nema igrača Dinama. Navrjedniji igrač Purgera Dominik Livaković smješten je na 102. mjesto igrača u natjecanju s procijenjenom vrijednosti od 15 milijuna eura.

U udarnih 11 najviše je igrača Napolija i Leicestera, njih četiri.

Najvrjedniji golman je Talijan Alex Meret koji je u Napoli stigao 2019. iz Udinesea, a u udarnih 11 društvo mu prave suigrači Victor Osimneh (50 milijuna eura), Lorenzo Insigne (48 milijuna eura) i Kalidou Koulibaly (48 milijuna eura). U udarnih 11 umalo se pronašlo mjesta i za ukupno sedmog najvrjednijeg igrača natjecanja, još jednog 'Napolitanca' Piotra Zielinskog koji vrijedi 50 milijuna eura, ipak manje od preostala četiri veznjaka koja su pronašla mjesto u ovoj postavi.

Najvrjedniji igrači u ovoj postavi su defenzivni veznjak Dinamovog suparnika West Hama Declan Rice kojem TM vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura, a istu cifru vrijedi Lazijev Sergej Milinković Savić i Mikel Oyarzabal iz Real Sociedada.

Preostala dva mjesta u veznom redu rezervirana su za igrače Leicestera. Jedan je Wilfred Ndidi kojeg TM procjenjuje na 60 milijuna eura, a drugi jedan od dvojica Youri Tielemans/James Maddison koji vrijede svaki po 55 milijuna.

Preostaju još dva mjesta u obrani koja su zauzeli članovi Lisica, Caglar Soyuncu (45 milijuna) i Wesley Fofana (40 milijuna).

Ukupna vrijednost ove ekipe je 571 milijun eura.

Danas se igra 15 preostalih utakmica prvog kola Europske lige, a najvrjednija utakmica bit će ona između Leicestera i Napolija na King Power stadionu.


Tagovi

West HamNapoliLeicesterReal SociedadLazio

Ostale Vijesti