Najveće ovoljetno pojačanje Rijeka nije prijavila za Europsku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.09.17. | 09:01

Rijeka je u Nyon poslala popis igrača za Europsku ligu.

Dva ovoljetna pojačanja Rijeke neće igrati u Europskoj ligi. I dok je za Tomislava Gomelta takva odluka pomalo očekivana jer je 22-godišnji veznjak u Rijeku došao poluzaliječen, činjenica da je van popisa ostao Matej Jelić nemalo je iznenadila sve navijače kluba s Rujevice.

Priča oko Jelića i Rijeke dugo je trajala, Matjaž Kek je u momčadi trebao baš napadača drukčijeg tipa od onih koje je imao u momčadi, a odluka je pala upravo na Jelića. Dugo su trajali pregovori s bečkim Rapidom, a na kraju je 26-godišnji napadač stigao na jednogodišnju posudbu s pravom prvokupa u ljeto sljedeće godine.

Jelić nije izborio mjesto u prvoj postavi, ali je nastupio u 7 utakmica no nije postigao niti jedan gol. Nije izgledao kao najveće ovoljetno pojačanje Rijeke, što je po imenu bio, ali nitko nije očekivao da će ga Rijeka izostaviti s popisa igrača koji će nastupiti u Europskoj ligi. No, to se dogodilo, a iz Rijeke su kao jedan od razloga spomenuli i činjenicu kako su prijavili samo 21 igrača. Naime, među 25 onih koji mogu igrati Europsku ligu moraju biti 4 domaća igrača, a Rijeka takvih nema na rosteru.

Igrači koje je Rijeka prijavila za Europsku ligu:

Vratari: Andrej Prskalo, Simon Sluga

Obrana: Charis Mavrias, Dario Župarić, Roberto Punčec, Josip Elez, Jason Davidson, Leonard Zuta

Vezni red: Filip Bradarić, Josip Mišić, Mate Maleš, Domagoj Pavičić, Zoran Kvržić, Florentin Matei, Matic Črnic, Marko Vešović

Napadači: Heber, Maxwell Acosty, Mario Gavranović, Jakov Puljić, Alexander Gorgon

(Foto: Pixsell) 


Tagovi

Matej Jelić

Ostale Vijesti