Najveća žrtva odlaska Zidanea iz Reala: Lani prvotimac, sada skuplja mrvice

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.09.18. | 10:14

Oldazak iz Madrida je izgledna opcija.

Lucas Vazquez je na najbolji način predstavljao sve ono što je Zinedine Zidane stvarao u Realu. Francuski trener u pravilu nije želio dovoditi skupa pojačanja već je već postojećim zvijezdama pridodavao igrače iz Castille, Realove druge momčadi, a u to se uklopio i Lucas. Doduše, Vazquez u prvu momčad 'Kraljevskog kluba' nije došao iz druge već iz Espanyola, ali je bio dio Castille kada ju je vodio Zidane.

> ODIGRAJ SEVILLA – REAL MADRID

Francuski trener je Vazqueza zatekao u prvoj momčadi Reala kada ju je preuzeo, jer se on već vratio iz drugog kluba iz Barcelone, a ubrzo mu je dao veliko povjerenje. Zidane je često rotirao momčad, a Vazquez je puno igrao na krilnim pozicijama. Dobre igre u Realu donijele su mu i poziv u reprezentaciju za koju je debitirao 2016., a bio je član Furije na Europskom prvenstvu te godine, kao i na Mundijalu ove. Ukupno ima 9 nastupa za Španjolsku, a sve zajedno mu je donijelo značajan rast vrijednosti. Real ga je od Espanyola otkupio za 1 milijun eura, a Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 25 milijuna.

Lani je Vazquez u Primeri za Real odigrao 33 utakmice, u njih 16 je bio u prvoj momčadi, a postigao je 4 gola. Nakon što je Cristiano Ronaldo otišao u Juventus mislilo se da će se on nametnuti u standardnog prvotimca, ali novi trener madridskog kluba, Julen Lopetegui, ne misli tako. Umjesto njega, krilnu poziciju, uz Garetha Balea, pokriva 5 godina mlađi Marco Asensio, a kada je netko od njih van stroja, umjesto Vazqueza priliku na krilu dobiva Isco.

Vazquez je osuđen na mrvice. Od 7 ovosezonskih nastupa, on je igrao u 6, ali je ulazio u završnicama utakmice. Ukupno je odigrao tek 100 minuta bez golgeterskog učinka pa se postavlja pitanje ima li on uopće budućnosti u Realu. Kako je ovog ljeta doveden mladi Brazilac Vinicus Junior, kojeg u Madridu vide kao budućnost na krilnim pozicijama, onda se odlazak iz Reala nameće kao jedino rješenje za Vazqueza. U najboljim je godinama, interesanata ima puno, ovog ljeta se često spominjao Liverpool, a Real na njemu može dobro zaraditi.

(Foto: Action Images)

POVRATAK NA NASLOVNICU

 


Tagovi

Lucas Vazquez

Ostale Vijesti