Najveća mlada nada talijanskog nogometa ne dvoji: „Idol – Gattuso, inspiracija – Modrić“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.04.20. | 08:05

Talijani ga zovu „novi Pirlo“, ali njemu osobno je ipak hrvatski kapetan nešto draži...

Barcelona, Real Madrid, Bayern, PSG, Juventus, Milan... Sve su to klubovi koji su pokazali ozbiljan interes za ovim mladićem. Ipak, oni će imati poprilično težak zadatak dovesti ga u svoje redove, budući da je kontroverzni predsjednik Brescije, Massimo Cellino, jednom priliko izjavio kako ga ne planira pustiti za manje od 300 milijuna eura.

Jasno, Cellino bi ga pustio za puno, puno manji iznos od navedenog, ali je na ovaj način htio pokazati svim zainteresiranim klubovima koliko cijeni svojeg mladog veznjaka te da ga neće baš pustiti ispod cijene budući da igra za, realno, mali klub kao što je Brescija.

„Ne razmišljam o transferu. Takve me stvari trenutno ne brinu“, rekao je u razgovoru za Corriere dello Sport pa nastavio:

„Nisu to samo prazne priče. U mojoj glavi je samo kako što bolje okončati ovu sezonu i pomoći mojoj Bresciji koja mi je puno toga dala u životu“

„Predsjednik je rekao da vrijedim 300 milijuna eura? To je jer me voli kao sina, a volim i ja njega. Imamo izvrstan odnos i uvijek mi daje važne savjete“

Tonali, kojeg talijanski mediji već neko vrijeme uspoređuju s legendom Milana i Juventusa Andreom Pirlom, odaje dojam iznimno skromnog mladića pred kojim je izvrsna karijera:

„Zašto me uspoređuju s Pirlom? Ne znam, možda zbog frizure.“, dodaje tinedžer pa nastavlja:

„Ne zamaram se time, ali mislim da to nije dobra usporedba. Istina je, od malena navijam za Milan, ali moj uzor je oduvijek bio Rino Gattuso. S druge strane, od ostalih igrača moram reći kako me najviše inspirira Luka Modrić“, zaključio je mladi Talijan.

Iako Cellino „puno priča“, Brescia se u ovom trenutku nalazi na začelju Serie A te bi za njih bilo idealno da se ova sezona prekine ranije od očekivanog. Na taj način niti jedan od klubova ne bi ispao u drugu ligu te bi sve krenulo ispočetka, a na taj način bi najviše profitirala upravo Brescija.

Kako će se cijela situacija rasplesti i hoće li Tonalli već ovog ljeta napustiti Bresciju – pokazat će vrijeme, ali u svakom slučaju jedna stvar je potpuno sigurna – o ovom talentu će se još puno pisati i čitati narednih godina.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Gennaro GattusoLuka ModrićBresciaSandro Tonali

Ostale Vijesti