REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Najskuplji igrač u povijesti Marseillea nakon godinu dana napušta klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 13:06

Otišao je na posudbu uz pravo otkupa ugovora.

Portugalski napadač Vitinha provest će sljedeću polusezonu na posudbi u talijanskom nogometnom prvoligašu Genoi, u koju dolazi iz francuskog prvoligaša Marseillea uz mogućnost otkupa ugovora, objavila su u četvrtak oba kluba. 

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vitor Manuel Carvalho Oliveira, poznatiji kao Vitinha, došao je u Olympique prije godinu dana iz portugalske Brage u jednom od najskupljih transfera u klupskoj povijesti, jer je za njega plaćena odšteta od 25 milijuna eura, a dogovoren je i bonus od sedam milijuna eura.

Međutim, 23-godišnji napadač nije opravdao velika očekivanja te je u 43 nastupa za Marseille postigao samo šest golova. Olympique se trenutačno nalazi na sedmom mjestu u francuskom prvenstvu, a za vodećim Paris Saint-Germainom zaostaje za 15 bodova.

"Danas započinje novo poglavlje u mom životu, Sa sobom nosim znanja, iskustvo i sjećanja na vrijeme provedeno u Marseilleu. Zahvalan sam na potpori koju sam dobio od kluba i navijača", napisao je Portugalac u objavi na društvenoj mreži X.

Vitinha stiže u 11. momčad talijanske Serie A, a u svlačionici će zateći i jedno poznato lice, ukrajinskog napadača Ruslana Malinovskog, s kojim je odigrao jednu polusezonu u Marseilleu. Talijanski klub je u srijedu objavio da je otkupio ugovor ukrajinskog reprezentativca koji je u Genou stigao u kolovozu na posudbu iz Marseillea.

Vitinha će u Genoi dijeliti svlačionicu i s bivšim hrvatskim reprezentativcom Milanom Badeljom, koji je ujedno i kapetan momčadi.

Dolazak Portugalca će pojačati konkurenciju u napadu Genoe, u kojem je prva opcija trenera Alberta Gilardina Islanđanin Albert Gudmundsson, s 11 golova u svim natjecanjima najbolji klupski strijelac u ovoj sezoni. Time je pobudio interes drugih klubova, a najozbiljniju ponudu, veću od 20 milijuna eura, poslala je Fiorentina.

(Hina) 


Tagovi

VitinhaGenoaMarseilleZimski prijelazni rok 2024.Ljetni prijelazni rok

Ostale Vijesti