Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Najskuplje pojačanje u zaprešićkoj povijesti nastavlja karijeru u Ukrajini

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 15.01.22. | 08:23

S Interom je ispao iz lige

Ako je vjerovati Transfermarktu najskuplje plaćeno pojačanje u povijesti Inter Zaprešića bio je bugarski ofenzivac Borislav Tsonev. Platili su ga u veljači 2019. godine 150 tisuća eura, a u klubu je svojim igrama dokazao kvalitetu. Bez obzira na njegove dobre igre Inter se nije uspio zadržati u 1. HNL i ispali su te sezone iz lige.

Tsonevu nije dugo trebalo za pronaći novi angažman. Vratio se u matični Levski što je bio pogodak za njega. U rodnoj grudi pružao je dobre igre, bio na radaru mnogih klubova, a od ove zime promijenio je sredinu.

Kao slobodan igrač prešao je iz Levskog u Chornomorets, ukrajinski klub koji se natječe u prvoj ukrajinskoj ligi. Sudeći po TM-u drugi je najvrjedniji igrač ove momčadi s vrijednošću od 900 tisuća eura, a ispred njega su Rudi Pozeg Vancas i Gergiy Tsitashvili koji se procjenjuju na milijun eura vrijednosti.

Igrajući za Inter Tsonev je upisao 36 nastupa u HNL-u, zabio osam golova i dva puta asistirao. Osim za Levski i Inter igrao je još za bugarski klub Beroe. Ove sezone je za Levski odigrao 20 utakmica, zatresao mrežu šest puta i dva asistirao.


Tagovi

Borislav Tsonev

Ostale Vijesti