Najskuplje pojačanje u povijesti Intera karijeru nastavlja u bugarskom velikanu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 04.09.20. | 08:45

Branko Ljaljak za njega je izdvojio milijun kuna, a sada ga mora pustit kao slobodnog igrača.

Nekadašnji U-21 reprezentativac Bugarske, koji je čak bio pozivan i u A vrstu ali nikada nije upisao službeni nastup, karijeru nastavlja u svojem matičnom klubu Levskom iz Sofije u kojeg stiže kao igrač sa slobodnim papirima.

Zanimljivo, u mlađim kategorijama Tsonev je igrao za poljski Pogon Szcezin, klub za kojeg igraju Dante Stipica i Alexander Gorgon, a u svojoj seniorskoj karijeri igrao je za Levski, Beroe i Inter Zaprešić.

Tsonev je najskuplje pojačanje u povijesti 'Diva iz predgrađa', a ako je vjerovati podacima dostupnim na Transfermarktu, Branko Ljaljak ga je u veljači 2019. godine doveo za 150 tisuća eura. Nakon svega 18 mjeseci, Tsonev klub napušta kao slobodan igrač, a valja naglasiti kako je prošle sezone uz Serdera Serderova i Ivana Mamuta bio najbolji igrač kluba.

U 1.HNL Tsonev je skupio ukupno 38 nastupa, a pritom je uspio postići osam pogodaka.

Dodajemo za kraj kako je sa svojim novim/starim klubom Tsonev potpisao dvogodišnji ugovor, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 500 tisuća eura. Njegov brat blizanac, Radoslav, trenutno je član talijanskog drugoligaša Leccea, a bugarski mediji pišu kako bi on također uskoro mogao postati novi igrač Levskog.

(foto: Marko Lukunic/PIXSELL)


Tagovi

transferiLjetni prijelazni rokDruga HNLBorislav TsonevInter ZaprešićLevski Sofija

Ostale Vijesti