Brett Davis-USA TODAY Sports
Brett Davis-USA TODAY Sports

Najsjajnija zvijezda MLS-a uskoro mijenja Atlantu Napuljem?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 16:28

Osvajač naslova prvaka u Kataru uskoro radi transfer karijere

Kad je prije nešto više od godinu dana Atlanta United za Thiaga Almadu izdvojila 14.55 milijuna eura, Argentinac je postao najveći ulazni transfer u povijesti MLS-a. Iako je bilo onih koji su uvjeravali kako je riječ o pretjeranom iznosu za tada 20-godišnjeg ofanzivnog veznjaka, u manje od godinu dana Almada je dokazao svoju klasu pa se tako već sada spominje kako bi na ljeto mogao napraviti rekordni izlazni transfer iz MLS-a.

Njegove usluge primamljive su brojnim europskim velikanima, ali navodno je najviše zagrizao Napoli. Budući prvak Italije na ljeto će vrlo vjerojatno ostati bez jednog od svojih najboljih igrača (Osimhen, Kvarachelia, Kim), ali predsjednik De Laurentiis već sada smišlja kako će pojačati svoju momčad. Izbor je pao na Almadu, omalenu polušpicu Atlante koji je u dosadašnjem dijelu MLS sezone skupio nevjerojatna četiri pogotka i pet asistencija u svega šest nastupa.

Izdanak Velezove škole nogometa je u karijeri odigrao tri utakmice za Argentinu, a bio je član reprezentacije na posljednjem SP-u u Kataru kad se Argentina okitila zlatom. Igrao je svega šest minuta protiv Poljske, ali sama činjenica da je pored brojnih zvijezda na SP Scaloni vodio upravo njega dovoljno govori o tome kakvo mišljenje ima o njemu.

U Napulju vjeruju da bi se on idealno uklopio u nogomet kojeg prakticira Lucianno Spalletti. Iako mu je prirodna pozicija ona polušpice, po potrebi Almada može igrati i na mjestu drugog napadača u sustavu s dvojicom u vrhu napada ili pak kao lijevo krilo nakon čega bi kao izraženi dešnjak pokušavao ugroziti suparnička vrata udarcem iz daljine nakon okomitog ulaska u sredinu. To sada radi Hviča, ali ako on ode…

Talijanski i američki mediji javljaju kako je Napoli spreman izdvojiti 30 milijuna eura, a u slučaju da ta ponuda zaista sleti na adresu Atlente, ona će biti prihvaćena. Trenutni rekorder MLS-a je Miguel Almiron koji je u siječnju 2019., također iz Atlante, preselio u Newcastle za 24 milijuna eura. Ove sezone je 29-godišnji Paragvajac oduševio pod vodstvom Eddieja Howea te je u 29 premijerligaških utakmica skupio 11 pogodaka.

Atlanta je u ovom treću treća momčad Istočne konferencije s 15 osvojenih bodova, što je dva boda manje od vodećeg New Englanda. Prvi topnik lige je Seattleov Jordan Morris s osam pogodaka. (I.A.S.)



Tagovi

Atlanta UnitedNapoliThiago Almada

Ostale Vijesti