Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Najmlađi debitant u povijesti Rijeke preselio u Siget, a prošlog ljeta je umalo završio u Hajduku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 12:35

Mora li zamjenik kapetana strahovati za svoju poziciju?

Filip Braut dogovorio je sporazumni raskid ugovora s Rijekom te se kao slobodan igrač priključio Hrvatskom dragovoljcu. Riječka kolonija u Sigetu tako se dodatno povećala, Niko Galešić, Roko Jurišić, Marino Kukoč, Admir Bristrić, Bernard Karrica i Matija Frigan su na posudbi, dok su Ivan Smolčić, Veldin Hodža i sad Filip Braut stigli kao slobodni igrači.

Braut je najmlađi debitant u povijesti Rijeke. Priliku mu je prvi dao Igor Bišćan te je Braut s 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana prvi put osjetio čari prvoligaškog nogometa u dresu Rijeke. On je ujedno i jedini 16-godišnjak koji je igrao za Rijeku u službenoj utakmici, a nešto stariji od Brauta bili su Dario Smoje (17 godina, 1 mjesec i 22 dana) te Siniša Linić (17 godina, 5 mjeseci i 27 dana) kad su upisali svoje debije za Plavo-bijele.

Ove sezone je za Rijeku upisao četiri nastupa u svim natjecanjima, a odigrao je i 17 nastupa za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura, a posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka Braut je umalo postao novi igrač Hajduka. Bili su tad tražili zamjenu za Mađara Gerga Lovrencsics koji se ozlijedio na mjesec dana, ponuda je bila jednogodišnja posudba s mogućnošću otkupa, ali Riječani su to, iako Braut otpočetka sezone nije bio u najužim kombinacijama Gorana Tomića, bez imalo razmišljanja odbili.

Iako je postojala mogućnost da ga Hajduk pokuša dovesti i na zimu, na Poljudu su se okrenuli nekim provjerenijim rješenjima pa su tako potpisali Dinu Mikanovića koji je u klub stigao iz Kairata.



Tagovi

Filip BrautHrvatski dragovoljacHNK RijekaRijekatransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti