Marko Mrkonjić/PIXSELL
Marko Mrkonjić/PIXSELL

Najmlađi debitant u povijesti HNL-a rastura u drugoj ligi: Na polovici sezone ima 16 od 16

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 09:59

Sve je Dabro, mali Marko trpa dalje...

Kakav posao je napravio BSK Bijelo Brdo ove sezone s dovođenjem najmlađeg debitanta u povijesti Prve HNL. Za svoju Cibaliju debitirao je sa samo 16 godina i dva dana, ubrzo ga je primijetila Fiorentina i odvela u Italiju, međutim na startu tekuće sezone se vratio u Lijepu našu, ubrzo su ga prozvali hit igračem druge lige, a kako se bliži kraj 2020. godine, Marko Dabro iz kola u kolo potvrđuje taj epitet.

Odigrao je 16 utakmica ove sezone u drugom rangu hrvatskog nogometa i zabio čak 16 komada! Ostatak njegove momčadi zabio je ukupno gotovo dvostruko manje, točnije devet golova pa je jasno koliko znači momčadi Tomislava Steinbrücknera.


Ovaj napadač iz Vinkovaca prošao je nekoliko reprezentativnih uzrasta, debitiravši za hrvatsku U16 reprezentaciju, a igrao je još i za U17, U18 i U19 selekcije. Prepoznala ga je i dovela Fiorentina, ali nije imao sreće po dolasku u Firencu.

Dabro je dobio mononukleozu koja ga je udaljila od treninga na više od pola godine, a taman po oporavku izašao je iz uzrasta za nastup u Primaveri, otkrio nam je Frane Bitunjac, Kninjanin koji je dijelio svlačionicu s Dabrom na Artemio Franchiju. Odigrao je 12 susreta u Primaveri A (za U19 momčad Fiorentine), dok je u Primaveri C odigrao jedan susret manje ubilježivši sveukupno četiri gola.

Kada je po godištu prerastao Primaveru, struka 'Viola' odlučila je poslati ga na posudbu u matičnu Cibaliju nakon koje je još igrao u Gorici i slovenskom NK Bravu, da bi prošlog kolovoza stigao u BSK Bijelo Brdo.


Njegov BSK trenutačno stoji na šestom mjestu tablice s 25 bodova iz 17 kola, sedam manje od vodećeg Dragovoljca, a u posljednjem kolu odigrao je 1:1 s Opatijom, međutim, nećete vjerovati Dabro nije zabio, strijelac je bio Bjelokošćanin Gbane...

Njegove dobre igre već su bile privukle interes boljih domaćih klubova, a jedan od najozbiljnijih kandidata koji mu je nudio prvoligaški angažman bio je regionalni gigant Osijek. Nenad Bjelica i društvo htjeli su ga dovesti na posudbu iz BSK-a uz opciju otkupa, međutim priča se zakomplicirala.

„Odlučili smo da nećemo ići u to. Imali smo plan da nam ga BSK ustupi do kraja kalendarske godine. U tom su smjeru išli pregovori s njegovim sadašnjim klubom, ali i on je imao svoje planove. Nije ih uspio ostvariti pa nam je predočio želju da Dabru odmah otkupimo, a na to nismo pristali,“ otkrio je prošli listopad Nenad Bjelica.

Sve je izglednije kako će se Osijek na koncu sezone morati zahvaliti Ramonu Mierezu jer ne može isplatiti odštetu od 2.500.000 eura, koliko Argentinac navodno ima ugovorno određeno, od Dabre je jednom odustao, možda je vrijeme za drugi pokušaj...


Tagovi

Druga HNLBSK Bijelo BrdoMarko Dabro

Ostale Vijesti