Marko Mrkonjić/ PIXSELL
Marko Mrkonjić/ PIXSELL

Najmlađi debitant HNL-a napunio mrežu Međimuraca s pet golova

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.05.21. | 20:10

Nije ni čudo da se za njega interesiraju klubovi iz jačih liga

Tek dva dana od 16. rođendana Marko Dabro debitirao je za Cibaliju protiv Splita i postao najmlađi debitant u povjesti HNL-a. Njegov talent nije prošao ispod radara Fiorentini koja je slaba na mlade Hrvate pa su ga za 800 tisuća eura doveli iz Vinkovaca u Firencu.

Dabro se nije baš snašao u Italiji pa je uslijedio povratak u Hrvatsku gdje je pokušavao proigrati u Cibaliji i Gorici pa kasnije i u slovenskom Bravu. Formu je pronašao u 2. HNL u BSK Bijelo Brdo, klub za kojeg je danas u pobjedi od 6:0 protiv Međimurja zabio pet zgoditaka.

24-godišnji napadač je prvi topnik u drugom razredu hrvatskog nogometa, a u 29 nastupa zabio je 26 zgoditaka. Danas je vratara Međimurja po loptu slao u 42., 45.+2., 56., 58. i 72. minuti susreta, a prvi zgoditak na utakmici zabio je Ilić u 19. minuti.

Današnjom pobjedom BSK je na drugom mjestu s 53 boda, a ispred njih s dva više Hrvatski Dragovoljac. Interes za prvog topnika 2. HNL ne čudi pa se ranije u tom kontekstu spominjao Osijek. Nenad Bjelica bidio je Dabru kao zamjenu za Ramona Miereza u napadu, a prevelik odštetni zahtjev i odbijanje posudbe udaljili su ga od drugoplasirane momčadi HNL-a.

Prema informacijama poljskih medija, Dabro je na meti i nekoliko poljskih prvoligaša. S obzirom na igru i eksploziju talenta koju je prikazao ove sezone sigurno je da će Dabro iduće sezone igrati u jačoj ligi od 2. HNL.

OSTALI REZULTATI 31. KOLA 2. HNL:

Dinamo II – Inter 1:1

Cibalia – Orijent 1919 3:2

Dubrava – Croatia Zmijavci 1:1

Opatija – Kustošija 0:0

Sesvete – Junak Sinj 4:3

Solin – Osijek II 4:3



Tagovi

Marko DabroBSK Bijelo BrdoDruga HNL

Ostale Vijesti