Najmlađi trener hrvatskog prvoligaša: Na prvu nisam bio za tu ideju, ali su me nagovorili dojučerašnji suigrači

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.08.17. | 15:02

Antun Bačić ostvario je sjajne uspjehe s kadetskom momčadi Squarea.

MNK Square iz Dubrovnika danas je objavio kako kormilo prve momčadi preuzima 26-godišnji Antun Bačić, dojučerašnji igrač dubrovačkog prvoligaša i trener njegovih mladih kategorija.

Mladog Bačića se opravdano smatra trenerskim „wunderkindom“, posljednjih nekoliko sezona istaknuo se svojim poznavanjem futsal taktike i postao desna ruka prvo Marinku Mavroviću „Burazu“, a potom i Mati Cvjetkoviću.

Bačić je prošle sezone vodio omladinske kategorije dubrovačkog prvoligaša s kojima je osvojio jaki Međunarodni futsal kup Zagreb 2017., a na finalu kadetskog prvenstva u Šibeniku je završio treći.

Osim toga, Bačić je sa svojih 26 godina na ljestvici najmlađih trenera 1.HMNL-a skinuo Vibora Hulenića iz Uspinjače koji je Žutu podmornicu preuzeo ove godine s napunjenih 28 godina.

Kako je došlo do te odluke da preuzmete prvu momčad Squarea?

„Krajem prošle sezone sjeo sam s upravom kluba i pojavila se opcija da preuzmem prvu momčad. Na prvu, nisam bio za tu ideju. Još uvijek sam mlad, preda mnom je puno vremena, htio sam se još malo posvetiti mladima. Međutim, u nedostatku kvalitetnih rješenja, uprava kluba me nagovorila da preuzmem vodstvo prve momčadi“.

Bačić je prošle sezone bio igrač i trener u Squareovoj školi futsala. U novoj će obnašati funkcije seniorskog i omladinskog trenera, oprostio se od profesionalnog igranja futsala. Je li ti žao što više nećeš igrati za Square?

„Žao mi je, naravno, što više neću igrati za Square. To mi nije bila lagana niti pretjerano draga odluka, ali tako to u životu ide, ne bude svaki puta onako kako čovjek želi. Futsal ću nastaviti igrati u županijskom niželigašu MNK Ombli, isključivo za svoju dušu i koliko će mi obveze jasno dopuštati.

U omladinskim kategorijama dobit će pomoć u liku i djelu svojeg bivšeg suigrača, a sadašnjeg igrača Hrvoja Cvjetkovića.

„On će me, vjerujem, malo rasteretiti, kako bih se više mogao posvetiti prvoj ekipi. Mislim da ćemo se nas dvojica dobro uskladiti“.

Square je prošle sezone izborio play-off u kojem je u četvrtfinalu prvenstva izgubio od Futsal Dinama dva puta po 1:3. Ovog ljeta je iz kluba otišao jedan od dvojice najboljih prošlogodišnjih igrača Maro Đuraš koji je pojačao redove Split Tommyja. U novoj sezoni Square ima najmlađu momčad u ligi, imate li šanse ponovno dohvatiti play-off?

„Iako sam trener Squarea i ostali smo bez ponajboljeg igrača, moram reći kako mi je jako drago što je Maro ostvario transfer u Split koji je u ovom trenutku razina više u hrvatskom futsalu, pogotovo nakon nedavnih događaja u Nacionalu. S ovoljetnim pojačanjima su pokazali kako će vjerojatno biti razina više u odnosu na ostale klubove tako da mi je jako drago zbog njega, prijelaz u Split će mu biti odličan za daljnji razvoj.

Naravno, nama će on jako faliti. Ali, što je, tu je. Dogovorili smo ostanak Adriana Micevskog koji nam je uz Đuraša bio najbolji igrač u prošloj sezoni, oporavio se Hrvoje Cvjetković koji je cijelu proljetnu polusezonu bio ozlijeđen, ostao je i Ante Daničić od kojeg ćemo imati velike koristi koliko mu to životne obveze budu dozvoljavale. Osim Duje Reza i golmana Zorana Primića, sve ostalo u ekipi su mladi dečki, a radimo na dovođenju još jednog ili dva iskusnija igrača te vjerujem da ćemo, ako se sve bude posložilo kako treba i ako ne ozljeda, i ove sezone dogurati do play-offa“.

Jesi pričao sa svojim dojučerašnjim suigračima i sadašnjim igračima, kakva je njihova reakcija na tvoju novu funkciju?

„Njima je za sada, na prvu, izuzetno drago. Kada sam im spomenuo da je to želja uprave i dok sam se još dvoumio, oni su me čak i nagovarali da preuzmem funkciju trenera. Iako je i meni sve to malo čudno jer sam do jučer igrao s njima, ali vjerujem da će na kraju sve to ispasti dobro“.

 Za kraj, upitali smo našeg sugovornika kada kreću s pripremama za novu sezonu i kakav im je plan?

„S pripremama krećemo u srijedu 23. kolovoza. Plan priprema je u izradi, radit ćemo sigurno dva tjedna vani i od 5. rujna idemo u dvoranu raditi s loptom“, rekao nam je za kraj Bačić, a mi smo mu zaželjeli sreću u debitantskoj sezoni na klupi hrvatskog prvoligaša.

Razgovarao: Niko Rukavina

(Foto: Square)


Tagovi

Futsal1.HMNLMNK Square

Ostale Vijesti