Najmlađi debitant u HNL-u i bivši igrač Fiorentine sad usporedno uz drugu ligu igra i futsal

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.02.20. | 13:53

Zanimljiv zaokret u karijeri.

Marko Dabro ime je koje će vam 'na prvu' zvučati poznato, ali možda nećete odmah uspjeti 'spojiti mozaik' u glavi. Međutim, kada vam kažemo da je riječ o najmlađem debitantu u povijesti Prve hrvatske nogometne lige koji je za svoju Cibaliju zaigrao sa samo 16 godina i dva dana, a potom karijeru gradio i u omladinskom pogonu Fiorentine, brzo ćete ga se sjetiti.

Ovaj napadač iz Vinkovaca prošao je nekoliko reprezentativnih uzrasta, debitiravši za hrvatsku U16 reprezentaciju, a igrao je još i za U17, U18 i U19 selekcije. Prepoznala ga je i dovela Fiorentina, ali nije imao sreće prilikom dolaska u Firencu.

Dabro je dobio mononukleozu koja ga je udaljila od treninga na više od pola godine, a taman po oporavku izašao je iz uzrasta za nastup u Primaveri, otkrio nam je prije godinu dana Frane Bitunjac, Kninjanin koji je dijelio svlačionicu s Dabrom na Artemio Franchiju.

Kada je po godištu prerastao Primaveru, struka 'Viola' odlučila je poslati ga na posudbu u matičnu Cibaliju nakon koje je još igrao u Gorici i slovenskom NK Bravu, da bi prošlog kolovoza stigao u BSK Bijelo Brdo.

Iako njegovom novom klubu ne ide baš najbolje u 2. HNL, trenutno drže 14. mjesto s dva boda više od pretposljednjeg Solina i pet više od Cibalije, 22-godišnjem napadaču ide jako dobro. U 14 ovosezonskih nastupa skupio je sedam golova.

Međutim, Dabro se ne zadovoljava samo nastupima u nogometu. Kako prenosi sportalo.hr, Vinkovčanin će u svom gradu zaigrati za futsal klub Aureliju koja se natječe u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, a cilj im je plasirati se u prvoligaško društvo.

„U klub sam došao najviše zbog interesa prema malom nogometu, odnosno futsalu, i želje za upoznavanjem novih ljudi i druženjem te zbog vlastite želje da svojim radom i trudom pokušam doprinijeti uspjehu kluba. Dolazak u klub vidim i kao priliku da osim što pokažem svoje sposobnosti i ja sam steknem iskustva i znanja koje mislim da će biti vrijedno u mojoj karijeri jer se radi o dobrom futsal klubu koji ima jako dobar i stručan kolektiv“, izjavio je Dabro za spomenuti izvor.

Tko zna, možda i njegova karijera krene poput one Maxa Kilmana, bivšeg futsal reprezentativca Engleske koji je ove sezone upisao tri nastupa u Premiershipu za Wolverhampton.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marko DabroBSK Bijelo BrdoAureliafutsalCibaliaFiorentinaHNK GoricaDruga HNL

Ostale Vijesti