Najluđa završnica prvenstva IKADA! Kakav je osjećaj izgubiti titulu u 100. minuti posljednjeg kola?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.12.16. | 10:50

Izraz "infarktna završnica" je upravo dobio novo značenje!

 

Posljednja liga koja se u Južnoj Americi još nije privela kraju je bolivijska Apertura, najelitniji rang bolivijskog klupskog nogometa.

Jučer se doduše odigralo posljednje kolo, u koje su tradicionalni rivali iz La Paza – Bolivar i The Strongest – ušli u njega stisnuti u samo tri boda razlike. Bolivaru je bio potreban tek remi kod Sport Boys Warnesa kako bi potvrdili naslov prvaka, dvadeset i šesti u povijesti. The Strongest je pak gajio nadu da Warnes može izvesti čudo dok je kod kuće dočekivao San Jose. Nacija se prikovala, što na tribine, što pred televizore, kako bi ispratili dramatičnu prvenstvenu završnicu.

Strongest je poveo protiv San Josea već u prvoj minuti susreta. Kao ekipa s najčvršćom obranom, mnogi su smatrali kako su oni svoj dio posla već obavili. Još kada je Bolivar sredinom prvog dijela primio zgoditak, entuzijazam je naglo porastao. Ipak, do poluvremena je Strongest iznenađujuće primio čak dva pogotka, i našavši se u neočekivanom zaostatku rezultat Bolivarove utakmice je postao sasvim nebitan. Ako ne pobjede, svejedno im je.

Negdje sredinom prvih poluvremena Bolivar je izjednačio i ponovno primio pogodak za 2:1, dok je Strongest preokrenuo stvari u svoju korist protiv San Josea. Štoviše, Strongest je do kraja utakmice utrpao čak sedam komada raspadnutim gostima; paragvajski veteran imena Pablo Escobar utrpao je hat-trick za konačnih 7:2. Oni su svoj dio posla odradili, a ponovno im je optimizam srušio pogodak Gastona Cellerina, kojim je Bolivar doveo stvari na 2:2. Titula je ponovno bila u rukama Bolivara.

Navijači Bolivara su slavili na tribinama u Santa Cruzu, vrijeme je isticalo i čekao se posljednji zvižduk suca da se i službeno može pripisati titulu Bolivaru. Ali, onda je izbio kaos.

U sudačkoj nadoknadi utakmice Warnesa i Bolivara izbila je ogromna tučnjava između nervoznih igrača koja je rezultirala sa čak pet crvenih kartona. Sport Boysi su izgubili trojicu igrača, između ostalog i strijelca pogotka za 2:2, Cristiana Coimbru. Bolivar je izgubio Cellerina i veterana Juana Carlosa Arca, ali s tek nekoliko minuta koliko je sudac dodatno produžio utakmicu Bolivar je bez obzira na sve djelovao sigurno. Na kraju krajeva, koliko je teško očuvati remi? Bez obzira na isključenja, svejedno je omjer igrača bio 9:8 u njihovu korist.

Ali, nogomet ne bi bio nogomet da ne gledamo ove scene. Pogađate, u 100. minuti je Carlos Vargas zabio gol za Sport Boyse, kojim je donio pobjedu svojoj ekipi, dok je Bolivaru izbio titulu iz ruke. The Strongest je u 100. minuti nadoknade iz ponora stigao do raja i postao novi prvak Bolivije!

Ne znamo koliko je srčanih udara prijavljeno u La Pazu prošle večeri, ali sumnjamo da kardiolozi nisu imali posla...

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: sofascore/Action Images)


Tagovi

BolivarThe Strongest

Ostale Vijesti