Najbolju momčad 'liga petice' predvode Messi i Cristiano Ronaldo

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.06.15. | 14:46

Jučer je završila sezone i u Serie A, posljednjoj od pet vodećih europskih liga.

Tim povodom internetska stranica WhoScored objavila je najbolju postavu sastavljenu od igrača iz pet najvećih europskih liga. Postava je složena u sustavu 4-4-2, a bazirana je na statističkim podacima koje je stranica WhoScored vodila tijekom cijele sezone.

Idealnu europsku momčad, kao što je očekivano, u napadu predvode Cristiano Ronaldo i Lionel Messi koji je s prosjekom ocjena 8,8 i najbolji igrač sezone.

Vezni red je sastavljen od igrača Bayerna, Reala, Palerma i Chelseaja, a možda je najveće iznenađenje uvrštavanje Franca Vazqueza koji je u Italiji imao odličnu sezonu.

Što se obrane tiče, neprikosnoven je Wolfsburgov Naldo. Odmah do njega je Nicolas Otamendi koji bi Valenciju mogao zamijeniti Manchester Unitedom, a na bokovima su Christophe Jallet iz Lyona i  Jordan Amavi iz Nice. Najbolje ocijenjeni golman u prošloj sezoni bio je Lukasz Fabianski iz Swansea.

Treba istaknuti kako je WhoScored ovu momčad sastavljao po principu najbolje ocijenjenih igrača po pojedinim pozicijama.

(Foto: Action Images/WhoScored)


Tagovi

Lionel MessiCristiano RonaldoArjen RobbenJames RodriguezFranco VazquezEden HazardChristophe JalletNaldoNicolas OtamendiJordan AmaviLukasz Fabianski

Ostale Vijesti