Najbolja momčad MLS-a: Messijev nasljednik, ex-zvijezda Uniteda, ali i drugorazredna obrana

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 08.01.20. | 08:26

Iako u ovoj momčadi ima nekoliko poznatih imena, nismo pretjerano sigurni da bi oni otišli puno dalje od grupne faze Europske lige…

Jednostavno, Kina pada u drugi plan, a platežna moć Amerikanaca se pomalo izjednačava s konkurentima s istoka, a budući da su uvjeti života nemjerljivo bolji, mnogi se radi svega navedenog rađe odlučuju otići “preko bare”.

Major League Soccer postao je planetarno poznat kada je u nju stigao David Beckham, nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida. Nije Becks netko tko je samo nogometaš, on je ujedno i medijski nevjerojatno velika “faca” pa je tako njegov dolazak u LA Galaxy bio jedan od ponajboljih marketinških poteza u povijesti nogometa na američkom kontinentu.

Nakon Becksa u ligu su stigli razne megazvijezde poput Stevena Gerrarda, Waynea Rooneyja, Davida Ville, Zlatana Ibrahimovića, Nanija, Sebastiana Giovinca i Kake pa je tako MLS, od potpune anonimnosti i svojevrsne nogometne egzotike postala liga koja je svakim danom sve zanimljivija igračima diljem svijeta. Upravo radi svega navedenog MLS je postao sve zanimljiviji i ex HNL-ovcima pa će se tako dogodine u njemu naći Damir Kreilach, Heber, Dario Župarić i Robeto Punčec, a lako je moguće da će im se pridružiti i Marko Marić, 23-godišnji vratar koji je ponikao u Rapidu iz Beča, ali je u mlađim uzrastima branio boje hrvatske reprezentacije, o čemu ste nedavno imali prilike čitati na Germanijaku.

Odlaskom Ibre MLS-u su “preko noći” dionice drastično pale, ali nema sumnje da će u skorijoj budućnosti, neka nova megazvijezda “sletjeti” u ligu i ponovno na sebe privući svijetla svih reflektora.

Portal Germanijak za vas se malo poigrao te smo složili momčad od najboljih igrača koji su u ovom trenutku u ligi, a iako tu ima nekoliko jako zanimljivih imena, nekako sumnjamo da bi oni prošli dalje od grupne faze Europske lige.

Pa, krenimo redom.

Na golu je Brad Guzan, 35-godišnji veteran koji je dugo godina branio boje Aston Ville.Trenutno igra za Atlantu United, ujedno i najvrjedniju momčad američkog MLS-a, a za njega smo se odlučili jer je ipak konkurencija na tom mjestu nešto manja u odnosu na ostatale pozicije.

U obrambenoj liniji imamo dva igrača kojima je prirodna pozicija lijevog beka, ali smo ih za potrebe ove postave postavili na mjesta koje također mogu po potrebi odigrati.

Emiliano Insúa drugog je dana ove godine stigao u LA, a njegovom odlasku iz Stuttgata najviše se radovao Borna Sosa koji sada postaje jedina opcija za tu poziciju u posrnulom njemačkom velikanu. Osim Stuttgarta, Insua je igrao za Atletico, Liverpool i Sporting, a njegov matični klub je kultna Boca Juniors. Osim njega, u posljednjoj liniji imamo i jednog igrača koji dolazi iz – Iraka! Da, dobro ste pročitali, Iračanin Ali Adnan za svoj kruh zarađuje igrajući za Vancouver Whitecaps FC, a ranije je branio boje Udinesea i Atalante. Tu je još i Leandro Pirez, 27-godišnji Argentinac koji ima i potugalsku putovnicu, a Atlanti se pridružio u siječnju 2017. godine. Zanimljivo, okušao se i na europskom kontinentu, a tamo je u sklopu šestomjesečne posudbe branio boje belgijskog Genta.

Prelazimo u vezniju liniju koja je krcata pravim “šanerima”. Pregled otvaramo Jonathanom Dos Santosom, mlađim (i ne tako dobrim) bratom puno poznatijeg Giovanija, a u grad glamura stigao je u ljeto 2017. iz Villareala za 4,3 milijuna eura. Društvo u sredini pravi mu Nicolas Lodeiro, plemeniti Urugvajac koji je MLS stigao 2016. iz Boce za 5,46 milijuna eura.

Na krilnim pozicijama – rapsodija talneta. Lijevo je Portugalac Nani, a o njemu usitinu ne trebamo toršiti riječi. Bogomdani talent i genijalni dribler dugo je godina nosio dres Crvenih vragova, a Orlandu se priključio prije nešto manje od godinu kao slobodan igrač iako je bio pod ugovorom matičnog Sportinga.

Desno smo stavili Cristiana Pavona, iznimno talentiranog Argentinca za kojeg je Messi ustvrdio da se radi o njegom zamjeniku u reprezentaciji, ali ovaj 23-godišnjak nema na umu nogomet koliko pak izlaske, dobru zabavu i lagodan život, a o tome ste već imali prilike čitati na Geramnijaku:

Ofenzivni trio stvarno je opasan. Krećemo s desne strane gdje se nalazi Josef Marinez, jako zanimljivi napadač iz Venezuele koji je postao planetarno poznat po svojem nesvakidašnjem načinu na kojeg izvodi kaznene udarce, a ujedno je riječ o izvrsnom igraču koji je sposoban jednim potezom riješiti utakmicu.

Kada smo već kod izvrsnih igrača, evo nas i kod Carlosa Vele. Meksikanac je prošle godine bio najbolji stijelac i najbolji igrač MLS-a, a koliko je dobro igrao jasno pokazuje i činjenica da je na njega “bacila oko” moćna Barcelona. Iako u SAD-u uživa veliku popularnost, nije nemoguće da ga ubrzo vidimo pononvno u Europi gdje je svojeveremno branio boje Arsenala i Real Sociedada.

Za kraj ostavili smo Raula Ruidiaza, nesuđenog napdača Dinama koji je ove godine osvojo MLS kup, a veliku priču o njemu, kao i Satteleu, već ste imali prilike čitati na Germanijaku:

Najbolju momčad MLS-a pogledajte u nastavku teksta:

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto:Reuters)


Tagovi

međunarodni nogometizdvajamoZimski prijelazni roktransferiRaul RuidiazCristian PavonNaniAli AnanSeattle SoundersLA GalaxyJonathan Dos SantosCarlos VelafantasyMLS PlayoffMLS

Ostale Vijesti