Julian Nagelsmann @Reuters
Julian Nagelsmann @Reuters

Nagelasmann je najskuplji trener u povijesti nogometa, Mourinho peti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 12:52

Kakav novac...

Vijest da je Julian Nagelsmann novi trener bavarskog diva nije mnoge iznenadila. Najbolji mladi trener svijeta, čiji je streloviti uspon krenuo preuzimanjem Hoffenheima, ostvario je zavidne rezultate na klupi RB Leipziga, a kad će na njegovu adresu stići poziv nekog od najvećih klubova svijeta bilo je samo pitanje trenutka.

Mladi trener ima prepoznatljiv stil igre, uglavnom igra s trojicom u posljednjoj liniji, dok se puno napadačkih akcija vrti oko dvojca ofenzivnih veznjaka. Modificirao je, ili bolje rečeno prilagodio današnjim zahtjevima, Mazzarijev 3-4-2-1, a jedan od te dvojice ofenzivih veznjaka koji je pod njim imao posebno važnu ulogu bio je Dani Olmo.

Mladi Nijemac od sljedeće sezone vodit će Bayern, a Braco i ostatak društva za njega su morali platiti čak 25 milijuna eura odštete. Na taj način, Nagelsmann je postao najskuplji trener u povijesti nogometa.

Drugo mjesto na toj ljestvici drži Portugalac, ali je Jose Mourinho, već Andre Villas-Boas. Njega je Chelsea 2011. godine doveo iz Porta za 15 milijuna eura, dok top 3 zaključuje Brenadn Rodgers koji je u Leicester City stigao iz Celtica uz odštetu u iznosu od 10,9 milijuna eura.

Drvena medalja pripala je Rubenu Amorimu kojeg je Sporting prošle godine platio 10 milijuna eura, dok je na petom mjestu 'The Special One' koji je iz Intera put Real Madrida otišao za osam milijuna eura.

Zanimljivo, nakon Mourinha tu su još Adi Hutter koji će od sljedeće sezone voditi Borussiju Monchengladbach, a Eintrachtu će za to pripasti 7,5 milijuna eura, dok nakon njega opet dolazimo do protagonista ove priče, Juliana Nagelsmanna, kojeg je RB Leipzig doveo iz Hoffenheima za pet milijuna eura. Isti iznos od pet milijuna eura bio je potreban i Borrusiji Dortmund koju će dogodine voditi Marco Rose, sadašnji trener Monchengladbacha.


Tagovi

Julian NagelsmannJose MourinhoBayernRB Leipzig

Ostale Vijesti