Action images
Action images

Nadamo se da niste zaboravili na njega: Siphiwe Tshabalala ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.10.20. | 14:52

Romantika u punom smislu te riječi.

Igrala se 55. minuta utakmice, kontra domaćina sjevnula je praktički niotkud – nekoliko kratkih dodavanja, dubinska loptu iz sredine na lijevu stranu gdje ju je u punom trku prihvatio jedan od reprezentativaca JAR-a. Na prvu ga nismo mogli prepoznati, ipak velika većina njih nikada nije napustila rodnu zemlju, ali nakon što je prihvatio to dodavanje svojeg centarfora, lagano zastao i onda iskosa s lijeve strane fantastično zabio prvi pogodak na otvaranju SP-a, njegovo ime jednostavno je ostalo sveprisutno i dan danas.

Nije nikada napravio neku 'ludo veliku' karijeru, od europskih izleta samo je jednu sezonu proveo u redovima turskog Büyüksehir Belediye Erzurumspora, ali njegovo – slobodno možemo napisati – iznimno simpatično ime, čudna frizura i kasnije jako simpatična proslava tog ranije spomenutog pogotka dovela nas je do toga da ga se i danas rado sjetimo, iako je od svega prošlo puno vremena.

Naravno, pričamo o Siphiweu Tshabalali, brzonogom krilnom napadaču iz JAR-a koji je danas, nešto više od 10 godina nakon što je postao planetarno poznat, potpisao za svoj tek peti klub u karijeri.

Naravno, mnogi od nas ga nakon tog prvenstva više nikada nisu gledali, mnogi od nas ne znaju puno o njemu – gdje je bio i što je radio – ali nekako nam je drago vidjeti da je još uvijek tu, da još uvijek igra, da je još uvijek onakav kakav je bio kad smo prvi put za njega čuli.

Iako vam to neće pretjerano mnogo značiti, Tshabalala je postao novi igrač AmaZulu FC-a. Potpisao je jednogodišnji ugovor, što je i očekivano za nekoga tko je ove godine proslavio 36. rođendan.

Vjerujemo da vas (baš kao i nas) ne zanima pretjerano s kim će igrat, kako mu izgleda novi dom, koje su ambicije kluba i što je rekao pri službenom predstavljanju. Ono najvažnije – a to je njegova frizura – i dalje je tu. Dobro, nije baš gusta kao što je to bilo prije 10 godina, ali to je očekivano.

Iako je odmah nakon odigravanja SP-a, na kojem je zabio i velikoj Francuskoj, dobio nagradu za igrača godine u JAR-u, Tshabalala nikada nije uspio ostvariti neki veliki transfer u Europu. Spominjali su se klubovi iz Italije, Engleske, Španjolske, ali ništa od toga se u konačnici nije ostvarilo.

U svakom slučaju, drago nam je da je još uvijek aktivan, da nije odustao i da je frizura i dalje 'na mjestu'.

Vuvuzele, frizura i šabalala. Kakva kombinacija…



Tagovi

Iz drugog kutaJužnoafrička republikaNogometne ikone

Ostale Vijesti