Dejan Rakita/PIXSELL
Dejan Rakita/PIXSELL

Na zimu su imali 13 bodova manje od Sarajeva, a sada su stigli do drugog naslova prvaka u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 19:08

BiH ima novog prvaka.

Borac iz Banja Luke novi je prvak Bosne i Hercegove. U današnjoj utakmici Borac je svladao Tuzlu u Banja Luci s 2:0 pogocima Vranješa u 37’ i Moraitisa u 59’, te stigao do svojeg drugog naslova prvaka BiH u povijesti. Jedini dosadašnji naslov osvojili su 2011. Od tada je Borac dva puta ispadao iz lige, da bi se u najviši rang vratio 2019. osvojivši peti put ligu Republike Srpske.

Borac je naslov prvaka mogao proslaviti s gotovo 10.000 gledatelja koji su dobili mogućnost prisustvovanju ovoj utakmici.

U povratničkoj sezoni u najvišem rangu završili su četvrti s devet bodova manje od prvaka Sarajeva. Upravo je Bordo klub bio glavni favorit za obranu naslova. Jesen su završili na prvom mjestu ljestvice, a u tom trenutku Sarajlije su imale 13 bodova prednosti pred Borcem.

No, 2021. su otvorili remijem u gradskom derbiju, potom su na Koševu izgubili od Zrinjskog, onda i u Širokom Brijegu, a ključni tjedan dogodio se sredinom travnja. U razmaku od pet dana Sarajevo je izgubilo od Veleža u Mostaru (0:1), a onda i od Borca u Sarajevu (0:2).

U posljednjih pet kola, prije današnjeg susreta protiv Radnika (3:0), Sarajevo je dobilo Željezničar i upisalo četiri remija te je Borac velikom serijom od deset pobjeda u posljednjih 11 utakmica stigao do drugog naslova u povijesti.

Sarajevo će protiv Borca imati priliku za revanš u finalu kupa koje se igra za tri dana u Zenici.

Drugi najbolji ligaški strijelac Borca ove sezone je Goran Zakarić, bivši igrač Širokog Brijega, Dinama, Lokomotive, Zrinjskog, Slaven Belupa, Željezničara i Partizana, a u momčadi Borca igra i jedan Hrvat, 30-godišnji Zagrepčanin Marko Brtan koji je kao pretežito defenzivni vezni u karijeri prošao puno klubova u Hrvatskoj, Poljskoj, Latviji, Estoniji, BiH, a u Borac je stigao na ljeto prošle godine iz armenskog Urartua.

Ove sezone upisao je 32 nastupa u svim natjecanjima za novog prvaka Bosne i Hercegovine.



Tagovi

Borac Banja LukaSarajevo

Ostale Vijesti