REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Na putu za Pizjuan: Gvardiol protiv Pašalića u četvrtfinalu Europske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 13:39

Nakon spektakularnog ždrijeba Lige prvaka, izvučeni su parovi četvrtzavršnice Europske lige

Ždrijeb Lige prvaka nije razočarao. Sraz Luke Modrića i Matea Kovačića je svakako “finale prije finala”, a tu je i neugodni Atletico koji će pokušati iznenaditi favorizirani Manchester City. Srećom, ovog puta nije bilo nepravilnosti u proceduri, pa se ždrijeb nije ponavljao kao prije koji mjesec kada je zbog proceduralne greške ponovljen ždrijeb na štetu nekih takmaca.

Europska liga sa sobom ne nosi glamur kakav poznajemo iz Lige prvaka, ali prema formi i igri posljednje osmorice u drugom po redu najjačem klupskom turniru u Europi, završnica ne bi smjela zakazati.

Primjerice, nakon šokantnog ispadanja već u skupini Lige prvaka, među posljednjom osmoricom Europske lige je Barcelona, a posebnu težinu ima i prolazak West Hama koji je sinoć srušio Sevillu koja je u posljednjih deset godina osvojila ovaj turnir čak četiri puta.

To otvara vrata Atalanti, Leipzigu, Lyonu, Bragi, Rangersima, Frankfurtu West Hamu i Barceloni. Svi oni imaju dobre šanse otići do kraja na finale koje se ove godine igra, simbolično, na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, gdje domaće utakmice igra upravo – Sevilla.

Veseli i da će u toj priči sudjelovati nekoliko Hrvata. U redovima Atalante Mario Pašalić i dalje uživa status prvotimca, Leipzig teško da može zamisliti defenzivni red bez Joška Gvardiola, dok je u Frankfurtu standardan Kristijan Jakić. Spomenimo kako su tu i Rangersi čije boje brani naš Borna Barišić, te finalno Nikola Vlašić koji i dalje traže zadovoljavajuću minutažu kod Čekićara.

Leipzig - Atalanta

Eintracht Frankfurt - Barcelona

West Ham - Lyon

Braga - Rangers

U polufinalu će se sastati bolji iz susreta Leipziga i Atalante te Brage i Rangersa. Drugi dio ždrijeba ćine bolji iz susreta Eintrachta i Barcelone te West Hama i Lyona.

Četvrtzavršnica je na rasporedu 7. i 14. travnja.


Tagovi

Europska ligaKristijan JakićJoško GvardiolRB LeipzigAtalantaBraga

Ostale Vijesti