HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Na Poljudu se stvorila nova grupa TNT = Treniraju, Ne igraju, Treniraju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 15:14

Hajduk još nije riješio sve prekobrojne iz druge momčadi.

Veliku je rekonstrukciju doživio Hajduk u proteklih mjesec i pol dana, dosta je igrača otišlo, nešto manje došlo, a još postoji veliki dio njih na koje Bijeli trenutno ne računaju. Poglavito se radi o igračima koji su lani igrali za drugu momčad, neki od njih mogu igrati za juniore, neki ne. Što će biti s njima, još nije poznato, moguće su posudbe i transferi, a najgora je opcija da ih Hajduk plaća samo za treniranje.

Među takvima su trenutno Ivan Brnić, Jakov Blagaić, Jurica Bajić, Asim Muratović, Ivan Šarić, Tin Jurica, Bruno Unušić i Ante Bekavac, a možda smo nekog i preskočili s obzirom da je kroz Hajduk II prošle sezone prodefilirao više od 40 igrača. Neki od navedenih poput Unušića i Bekavca mogu još igrati za juniore Hajduka koje čeka nastup u Ligi prvaka i vjerojatno će ih trener juniora Marijan Budimir koristiti.

Od ostalih je samo Ivan Šarić bio na pripremama prve momčadi u Sloveniji, nije se nametnuo Jensu Gustafssonu pa će vjerojatno na posudbu, možda i izvan Hrvatske. Brnić, Blagaić i Bajić su prethodnih godina obećavali, prva dvojica su zaigrali i za prvu momčad, ali sada nisu u planovima švedskog trenera. U Hajduku ih dobro plaćaju, posudbe u okolnim drugoligašima nisu suviše izgledne pa zasad samo treniraju na Poljudu. Slično je i s desnim bekom Muratovićem te veznjakom Juricom, čini se da im je bolje ostati u Hajduku nego ići u nižu ligu. A možda i nemaju previše izbora odnosno za njih nema nekog posebnog interesa.

Od igrača koji su bili na pripremama a nisu se našli u zapisniku utakmice protiv Zrinjskog, u juniore se vraćaju Brkljača, Lazar i Krolo, vjerojatno i stoper Škaričić. Mladi vratar Perić mogao bi na novu posudbu, a Marin Jakoliš je na prodaju.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

HajdukHNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti