Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Na Poljudu bez publike jeza, Bijeli se nadaju pobjedi i zaustavljanju Miereza (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 08:01

Utakmica Hajduk - Osijek igra se od 16.30 sati (HTV 2, MAXSport1), Splićani imaju dva debitanta, a gosti se bore za Europu

Hajduk dočekuje Osijek na praznom Poljudu ove nedjelje (16.30 - HTV 2, MAXSport1) u utakmici koja za Bijele stiže nakon turbulencija u klubu. Smijenjen je predsjednik Lukša Jakobušić, rastali su se s trenerom Mislavom Karoglanom, sportski direktor Mindaugas Nikoličius dao je ostavku i ostaje do kraja sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Do kraja sezone bi trebao ostati i privremeni trener Jure Ivanković koji još ne misli što će biti nakon toga, ali mora podignuti momčad nakon četiri vezana poraza te popraviti dojama do završetka prvenstva. Neće mu biti lako obzirom na izostanke i prazan Poljud, jer osim gledatelja ne može računati na Lovru Kalinića, Ivana Lučića, Marka Livaju, Zvonimira Šarlija i od ranije Mihaela Žapera, Darija Melnjaka te Francisca Ferra.

Na vrata će mladi Borna Buljan koji je bio dio generacije juniora, finalista Lige prvaka mladih s trenerom Marijanom Budimirom. U napadu će djelovati Nikola Kalinić, a krila bi trebala biti Josip Brekalo i Laszlo Kleinhesler, dok u vezi ne bi trebalo biti promjena.

Za Ivankovića će to biti debi u ulozi glavnog trenera Hajduka i velika odgovornost.

„Osjećam se uzbuđeno, velika je čast biti ovdje. Dva su načina za doći ovdje, jedan je da imate renome, a drugi je da prepoznaju rad i predanost. Ja sam u ovoj drugoj skupini. Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima. Odlučio sam prihvatiti ovaj posao i preuzeti odgovornost. Pokušat ću dati sve od sebe“, rekao je u najavi Ivanković.

O suparniku je rekao sljedeće:

„Osijek je uvijek oko trećeg-četvrtog mjesta, imali su velika ulaganja. Imat ćemo motiv, moramo sačuvati dostojanstvo i upisati pozitivan rezultat“, dodao je Ivanković uz napomenu da su u prethodnim utakmicama dobro kontrolirali Ramona Miereza, najopasnijeg igrač Osijeka, te se nada da će to biti i ovaj put tako.

Dao je i izjavu vezanu za izostanak navijača zbog kojih je Hajduk kažnjen dvije utakmice bez publike.

„Nogomet se igra radi publike, ove sezone je bila na razini i u gostima i doma. Oni su za razliku od nas odradili sezonu šampionski.“

Zoran Zekić je prošli put u povratničkoj utakmici na klupu Osijeka pobijedio u Splitu, smijenjen je nakon toga Ivan Leko, a sad se strateg gostiju nada da će izboriti Europu. Lokomotiva ih je pobjedom preskočila, vodit će se bitka do kraja. Za lakši put do kvalifiakcija Konferencijaske lige, dobro bi im došao pozitivan rezultat.

"Nažalost igramo pred praznim Poljudom, ali to nama ne mijenja ništa u našim planovima i željama. Imaju novog trenera, nepoznanice postoje, ali možda je to i bolje jer se moramo fokusirati na sebe i biti spremni na sve moguće promjene kod njih. Ova utakmica ima drugačiji kontekst u odnosu na naše posljednje gostovanje na Poljudu, jako je bitna i nama i Hajduku da se izvuče iz svojih problema. Ali ne trebamo pričati o motivu i želji, trebamo pokazati pravi angažman, biti hrabri i omogućiti Mierezu da ne bude često usamljen, nego da u završnici budemo s više igrača", kazao je Zekić

O igri u jezovitim uvjetima praznog stadiona je dodao:

"U ovoj situaciji u kojoj se nalaze možda je za Hajduk i bolje što su prazne tribine. Doći će ta nedjelja pa ćemo vidjeti kome više odgovara. To je fakt koji ne možemo promijeniti. Ajmo odigrati utakmicu kao da je pun stadion."

Za goste će biti važno popraviti segment defenzivnog prekida, naglasio je to Zekić.

"Čak i kad i protivnik ne želi mi mu to omogućimo. Dosta razgovaramo o tome. Radom se to može otkloniti. To je najviše do karaktera, postavljanja i preuzimanja. Vidljivo je iz aviona da se to mora bolje odraditi. Sada se već malo u momčad i uvukao strah od prekida. Ali bit ćemo uporni, radit ćemo na tome i zaista se nadam da ćemo otkloniti te probleme. Malo šanse dajemo protivnicima, a na prekidima smo izgubili neke utakmice", zaključio je Zekić.

Utakmica se igra od 16.30 sati (HTV 2, MAXSport1). Sudac je Fran Jović (Zagreb), pomoćnici su Luka Pušić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb), četvrti Toni Dadić (Zagreb). VAR je Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), a AVAR Ivan Mihalj (Velika Gorica).

MOGUĆI SASTAVI:

Hajduk (4-2-3-1)


Osijek (4-3-2-1)



Tagovi

HajdukNK OsijekJure IvankovićZoran ZekićBorna BuljanRamon MierezKaznaPoljudHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti