Miro Gabela / hajduk.hr
Miro Gabela / hajduk.hr

Na Poljud je stigao kao reprezentativac, ugovor nije zaradio, a sad je ponovno na burzi

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.08.21. | 10:54

Trebao je biti pojačanje i zamjena za Kouassija, no avantura u Splitu mu je završila praktički i prije nego je počela.

Hajduk je u zadnjih 20-ak godina dovodio mnoge strance, ali rijetko tko od njih da je na Poljudu ostavio traga. Jedno vrijeme su u Splitu pokušavali „pojačati“ se s južno Amerikancima, poput Rafaela Paraibe, Ivana Bulosa pa sve do Patinha i Cassia ili kako su ih u glavnom gradu Dalmacije prozvali Rico i Seiko.

Također, radila je i istočnjačka veza pa su se Splićani okrenuli igračima iz zemalja bivšeg SSSR-a pa su na Poljud stigli igračka imena poput Artema Milevskog, Marisa Verpakovskisa, ali i Gruzijca Iluridzea te junaka naše današnje priče Ruslana Qurbanova.

29-godišnji napadač je stigao u Hajduk u veljači 2015. godine iz Nefčija na posudbu s opcijom produženja ugovora na još dvije godine. Reprezentativca Azerbajdžana s desetkom na dresu u Splitu su predstavili kao pojačanje koje će nadomjestiti odlazak Jeana Evrarda Kouassija.

"Igram na poziciji napadača, iako nisam klasična špica nego najviše volim igrati na lijevom krilu. Mogu pokriti sve pozicije u napadu. Vjerujem da ću opravdati povjerenje i šansu koju mi je pružio Hajduk", govorio je na predstavljanju tad 23-godišnji napadač. 

Međutim, Qurbanov je tog proljeća za Bijele upisao tek sedam nastupa bez ikakvog učinka, tako da niti je on opravdao povjerenje niti su mu u Hajduku previše vjerovali. Tako da je reprezentativac Azerbajdžana nakon samo četiri mjeseca spakirao stvari te odletio u Baku s jednosmjernom avionskom kartom.


Tagovi

Ruslan QurbanovHajdukPrva HNL

Ostale Vijesti