Na mladima svijet ostaje - upoznajte 10 najskupljih tinejdžera koji su ovog ljeta promijenili klubove

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.08.15. | 10:18

I ovogodišnji je prijelazni rok donio mnoštvo zanimljivih transfera, a često su u žiži zanimanja bili mladi igrači.

Već se godinama diljem svijeta troši puno novca na mlade igrače. Neki klubovi ih kupuju ciljano, s namjerom kasnije preprodaje, a neki su se jednostavno odlučivali na pomlađivanje momčadi. Bilo kako bilo, čak se i za tinejdžere plaćaju veliki novci, a mi vam donosimo pregled 10 najskupljih igrača mlađih od 20 godina u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka.

Gabriel Boschilia (19 godina, Sāo Paulo – Monaco, 10 milijuna eura)

U Kneževini su se posljednje dvije sezone koncentrirali na dovođenje mladih igrača, a ponajveća ovoljetna meta bio je mladi brazilski ofenzivni veznjak. Boschilia je u Sāo Paulu upisao više od 40 seniorskih nastupa, a za brazilsku U17 reprezentaciju je postigao 8 golova u 11 nastupa.

Santi Mina (19, Celta – Valencia, 10 milijuna)

Prava je pomama u Primeri vladala za španjolskim U19 reprezentativcima koji su osvojili Europsko prvenstvo u Grčkoj. Svi su velikani pomamili za igračima iz manjih klubova, a Valencia je uspjela ugrabiti desnokrilnog napadača kojeg je Nuno Santo gurnuo u prvu postavu već na otvaranju nove sezone.

Adama Traoré (19, Barcelona – Aston Villa, 10 milijuna)

Puno je klubova željelo vidjeti Traoréa u svojim redovima, a na kraju je on, pomalo neočekivano, završio u klubu iz Birminghama. Mladi španjolski reprezentativac je želio klub u kojem će dosta igrati, a jučer je postigao i svoj prvi gol i to u Liga kupu. No, ta mu je utakmica donijela i negativno raspoloženje jer je u 57. minuti morao napustiti travnjak zbog ozljede gležnja.

Kenedy (19, Fluminense – Chelsea, 8,6 milijuna)

Dugo je Kenedy bio na meti Chelseaja, a prije tri dana je potpisao službeni ugovor s klubom sa Stamford Bridgea. No, i prije toga je bio u njihovom kampu, a izgleda kako će ga Jose Mourinho ostaviti u kadru za sljedeću sezonu, odnosno neće ga poslati na posudbu kao što to često radi s mladim igračima koji dođu u Chelsea.

Jonathan Tah (19, HSV – Bayer, 7,5 milijuna)

'Apotekari' već nekoliko godina ciljano kupuju mlade igrače, a ovoljetno najveće pojačanje im je bio kapetan U19 reprezentacije Njemačke. On i naš Tin Jedvaj bi mogli činiti stoperski tandem za cijelo desetljeće. Naravno, teško je očekivati da će njih dvojica ostati u klubu toliko dugo.

Patrick Roberts (18, Fulham – Manchester City, 7,2 milijuna)

'Građani' su u svoje redove ovog ljeta doveli Raheema Sterlinga, ali su doveli i mladića kojeg tituliraju 'novim Sterlingom'. Roberts je dugo bio na meti Liverpoola, ali na Anfieldu nisu najbolje reagirali te je bivši igrač Fulhama završio na Etihadu.

Allan Saint-Maximin (18, Saint-Etienne – Monaco, 5 milijuna)

Još jedno mlado pojačanje koje je Leonardo Jardim doveo u Monaco. Saint-Maximin je za seniorsku momčad Saint-Etiennea debitirao sa 16 godina, a sljedeću sezonu će igrati u Hannoveru gdje ga je Monaco poslao na posudbu. Već je upisao i prvi nastup u Bundesligi...

Jesús Vallejo (18, Zaragoza – Real, 5 milijuna)

Još jedan iz spomenute španjolske U19 reprezentacije, ali i još jedan u nizu mladih igrača koje je ovog ljeta kupio Real. Vellejo je sve oduševio svojim igrama u Zaragozi, gdje je postao i kapetan s 18 godina, a zanimljiv je i ugovor kojeg su postigli klubovi oko ovog transfera. Vallejo, naime, ove sezone ostaje u Zaragozi kao posuđeni igrač Reala, a ako uspije pomoći svojoj momčadi da se ekspresno vrati u Primeru, onda Zaragoza ima pravo otkupa njegovog ugovora sljedećeg ljeta.

Joe Gomez (18, Charlton – Liverpool, 4,9 milijuna)

Gomez je jedan od prvih igrača koje je Liverpool doveo ovog ljeta, a iako se prvotno mislilo kako će njegova uloga prije svega biti u srcu obrane, Brendan Rodgers je pokazao kako ga misli koristiti i na lijevoj strani.

Nathan (19, Atlético-PR – Chelsea, 4,5 milijuna)

Za razliku od svojeg sunarodnjaka Kenedyja, Nathan se nije dugo zadržao na Stamford Bridgeu. Odmah je proslijeđen u Vitesse, a  u Chelseaju očekuju da se sljedećeg ljeta priključi prvoj momčadi.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

prijelazni rokmercatoGabriel BoschiliaSanti MinaAdama TraoreKenedyJonathan TahPatrick RobertsAllan Saint-MaximinJesus VallejoJoe GomezNathan

Ostale Vijesti