Facebook Shvercerat Shkupi
Facebook Shvercerat Shkupi

Na Maksimiru će biti i 300-tinjak 'Švercera', pripadnika navijačke skupine Shkupija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 15:56

Utakmica će se odigrati u sjajnoj atmosferi lijepo popunjenog Maksimira.

Prema prvim prognozama, Maksimir će na današnjoj utakmici između Dinama i Shkupija u sklopu drugog pretkola Lige prvaka biti sjajno popunjen! Još jučer je prodano oko šest tisuća utakmica, broj prodanih godišnjih prilično se približio brojci od četiri tisuće, a i danas se kroz cijeli dan mogao vidjeti red kod Dinamovog ticket pointa uz Maksimirsku ulicu. Poznavajući tradiciju Dinamovih navijača, mnogi od njih će po ulaznice pohrliti u zadnji tren, a na tribine se popeti do sredine prvog dijela.

(1.15) Dinamo (7.00) Shkupi (15.00)

Ne možemo sa sigurnošću reći da će brojka na Maksimiru premašiti 10 tisuća gledatelja, ali bismo se okladili da će u najmanju ruku biti blizu te brojke.

A zagrebački MUP bit će u posebnoj pripravnosti jer će se na Maksimirskom zdanju smjestiti i 300-tinjak navijača gostiju od kojih su većina pripadnici navijačke skupine Shkupija, zanimljivog imena – Šverceri (Shvercerat).

Riječ je o navijačkoj skupini osnovanoj 1989. u skopskom kvartu Čairu u kojem pretežito živi albanska manjina u Sjevernoj Makedoniji. Šverceri su osnovani kao navijači Sloge Jugomagnata, slavnog makedonskog kluba koji je osvojio tri naslova prvaka Makedonije i još tri kupa, a 2012. je zbog financijskog ponora fuziran s FC Abarsom u novi klub Shkupi. Šverceri su nastavili navijati za klub iz svojega kvarta te danas prate Dinamovog protivnika po Sjevernoj Makedoniji, ali i u rijetkim nastupima kluba u Europi.

U prvoj utakmici protiv Lincolna na stadion su stigli korteom te su na Toše Proeski Areni napravili pravu navijačku atmosferu.

Na uzvratu u Gibraltaru ih nije bilo, barem ne u organiziranom obliku. U Zagreb će ih stići oko 300-tinjak, za cijenu od 15 eura (cca 100 kuna) svaki navijač Shkupija dobio je mjesto u autobusu, ulaznicu za utakmicu i majicu 'Shkupi Away' koja će svakom navijaču ostati kao lijepa uspomena na jedno od rijetkih europskih gostovanja ove sezone…

Ako ništa drugo Šverceri će ih, nakon Maksimira, ove sezone imati još najmanje dva. U slučaju ispadanja od Dinama, igrat će treće pretkolo Europske lige, a onda i playoff za Europsku ili pak Konferencijsku ligu…

A hoće li uspjeti nešto prešvercati na južnu tribinu Maksimira, to ćemo tek vidjeti.

(1.15) Dinamo (7.00) Shkupi (15.00)

Utakmica na Maksimiru počinje u 21 sat, prenosi se na HRT-u 2, a tekstualni live prijenos utakmice pratite na Germanijaku.

Drugo pretkolo Lige prvaka, 19. srpnja

Dinamo - Shkupi, 21.00

Stadion: Maksimir

Sudac: Radu Petrescu (Rum)


Liga prvaka, kvalifikacije

Utorak, 19. srpnja

Pjunik – Dudelange 18.00

Karabag – Zurich 18.00

Žalgiris – Malmo 18.00

Ludogorec – Shamrock Rovers 19.45

Midtylland – AEK Larnaca 19.45

Linfield – Bodo/Glimt 20.45

Dinamo – Shkupi 21.00

Europska liga, kvalifikacije

Hibernians – Levadia 20.00

Tirana – Zrinjski 20.00

La Fiorita – FC Ballkani 20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebLiga prvakaShkupi

Ostale Vijesti