Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Na Kajzerici pada rekord: Salzburg daje 4 milijuna eura i uzima Šimića već na ljeto

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 11.07.21. | 08:38

Prvi dogovor bio je ostanak na posudbi.

Prelazak Roka Šimića iz Lokomotive u RB Salzburg praktički je gotova stvar. Pričalo se kako će Austrijanci kupiti 17-godišnjeg napadača Lokosa i ostaviti ga na posudbi u Zagrebu do kraja polusezone ili sezone.

Međutim, prema pisanju Sportskih novosti, Salzburg Šimića želi vidjeti u svojim redovima već ovog ljeta.

Lokomotiva bi trebala inkasirati četiri milijuna eura i 10 posto od buduće prodaje te će Šimić biti najveći transfer u povijesti Lokomotive. Dosadašnji rekord držao je Ivo Grbić koji je prošle sezone prešao u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura.

Slijedi ga osam igrača koji su prešli u Dinamo – Luka Ivanušec za tri milijuna eura, Lovro Majer za 2.5, Marcelo Brozović za 2.4, Lirim Kastrati za 2, Kristijan Jakić, Ante Puljić i Walid Atta za 1.2 milijuna, Marko Pjaca za milijun, a u top 10 ugurali su se i Myrto Uzuni (1.8) te Ante Budimir (milijun).

Roko Šimić nije nastupio u jučerašnjoj pobjedi Lokomotive protiv Tuzla Cityja (2:1), a na pripremama je zabio tri pogodaka, od čega dva nizozemskom Vitesseu.

Protiv Tuzle Cityja zablistao je Matej Marić koji je zabio oba pogotka za momčad s Kajzerice.

Postava: Santini, Milićević (69' Marković), Salihu, de Haas (80' Osmanković), Cipetić (59' Soldo),Vranjković (45' Cokaj), Marić (80' Maleš), Đira (69' Hoxha), Kačavenda, Dabro (80' Florutz), Aliyu (80' Hoxha).

 


Tagovi

Roko ŠimićNK LokomotivaLokomotiva ZagrebRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti