Murić sjajnim igrama izborio poziv u prvu momčad Ajaxa: "Mladi Hrvat ovo je zaslužio"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.02.16. | 09:57

Frank de Boer oduševljen igrama Roberta Murića u dresu Ajaxove mlade momčadi...

Robert Murić ove sezone igra sjajno za mladu momčad Ajaxa, što nije moglo proći nezapaženo. Legendarni Frank de Boer, trener prve momčadi, odlučio ga je priključiti „velikim dečkima“, pa će Murić tako prvi put u karijeri konkurirati za utakmicu seniorske vrste Ajaxa koju u nedjelju od 14.30 sati čeka prvenstveni ogled protiv Excelsiora.

„Mladi Hrvat u kontinuitetu pruža sjajne igre za našu drugu momčad. Čitavu jesen je bio jedan od nositelja igre mlade momčad, a nastavio je u istom stilu i u proljetnom dijelu. Zaslužio je ovu nagradu“, prokomentirao je Frank de Boer svoju odluku za Ajaxovu službenu stranicu.

Murić je u ponedjeljak zabio svoj šesti ovosezonski gol za Ajax II, a ima i čak 10 asistencija u 22 nastupa (od 26 mogućih). Drugi je strijelac mlade momčadi nizozemskog velikana koja se nalazi na osmom mjestu u drugoj ligi (od 19 klubova).

Podsjetimo, Murić je bio član mlađih kategorija Dinama, a onda je uz dosta repova napustio Maksimir što je Zdravka Mamića razbjesnilo u toj mjeri da je prijetio smrću njegovom ocu i odvjetniku.

Iako se od prvog dana nametnuo među silnim talentima u slavnom Ajaxu, igrajući osim rezervi prošle sezone vrlo uspješno i za juniore u Ligi prvaka mladih, na popisu mlađih reprezentacija Hrvatske nije ga bilo. Ignorirao ga je prvo Luka Pavlović, a potom i Zoran Vulić...

„Zašto nije pozvan? Zato što je to izborniku Vuliću naredio Zdravko Mamić“, izravno je jednom prilikom u rujnu 2014. godine poručio tata Murić. 

 


Tagovi

Robert MurićAjaxAjax IIFrank De Boer

Ostale Vijesti