BENOIT TESSIER/Action Images
BENOIT TESSIER/Action Images

Mundo Deportivo: Real Madrid napušta La Ligu i priključuje se Premier Ligi?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 09:38

Je li pred nama novi potres u vrhu europskog nogoemta?

Ovo nije prvi put da slušamo priče kako klubovi traže izlaz iz domicilnog prvenstva i žele nastupiti u tuđem. Prilikom referenduma za katalonsku neovisnost prije četiri godine, dosta se špekuliralo što će biti s Barcelonom bude li Katalonija uspostavila suverenitet. Na zastrašivanja Španjolskog nogometnog saveza, da Barcelona neće imati pravo igranja u La Ligi, predstavnici Blaugrane su rekli: ''Ok, budemo se onda priključili francuskoj Ligue 1".

Sada imamo drukčiju situaciju. Katalonski Mundo Deportivo piše kako se Florentino Perez, nezadovoljan načinom na koji Javier Tebas vodi Španjolski nogometni savez, njegovim protivljenjem Super ligi te dogovoru s američkim fondom koji na štetu Reala i Barcelone uzima veliki dio novaca od televizijskih prvaa, traži način kako da napusti La Ligu i Real Madrid usmjeri prema - Premier Ligi, Serie A ili Bundesligi. Zanimljivo, francuska Ligue 1 se ne spominje...

Perez bi očekivano najviše želio u Premier ligu, no pojavljuje se problem 'Brexita', odnosno činjenice da Velika Britanija više nije članica Europske unije.

Pokušaj najvećih europskih klubova da oforme Super ligu bio je, očito, tek prvi u nizu pokušaja velikana da se oformi jedinstveno natjecanje u kojem će igrati isključivo bogati.

Koliko je cijela priča realna, pokazat će vrijeme, a Real Madrid će se ovu sezonu svakako natjecati u La ligi koju otvara večeras gostujućom utakmicom protiv Deportivo Alavesa.

(7.55) Alaves (4.50) Real Madrid (1.55)


Tagovi

Real MadridFlorentino PerezLa LigaPremier liga

Ostale Vijesti