Muke po Tudoru: Standardan član udarnih 11 seli u talijansku Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 11:03

Hajduk bi ostvario lijepu zaradu, ali bio bi to veliki udarac za Splićane…

Iako je u početku bio osporavan, Ismajli se malo po malo isprofilirao u standardnog člana udarnih 11 te je riječ o jednom jako dobrom stoperu koji je izvrstan u skok igri. Jasno, ima Ismajli i svoje mane, ali nema sumnje da bi njegov eventualni odlazak bio veliki udarac za Tudora kojem uprava još uvijek nije osigurala značajna pojačanja (samo je Mujakić stigao, op.a.) u posljednjoj liniji što je njemu i više nego neophodno budući da i „ptice na grani“ znaju kako nekadašnji strateg Udinesea i Galatasarayja nastoji da njegove momčadi igraju u sustavu 3-5-2.

Već ste imali prilike čitati na Germanijaku kako je Hajduk „bacio oko“ na Ivana Runju, stopera poljske  Jagiellonije Białystok za kojeg su navodno u Splitu spremni izdvojiti pola milijuna eura:

Njegovim eventualnim odlaskom Hajduk bi ostao na svega dva stopera, novopridošlom Nihadu Mujakiću te Stefanu Simiću. Mladi Mario Vušković je OUT do kraja sezone zbog teške ozljede, dok je Bradarić otišao u Celtu Vigo. Iako je Bradarić središnji veznjak, Tudor je njega vidio kao središnjeg stopera koji je sposoban iznijeti loptu, baš kao i svojim dobrim postavljanjem korigirati eventualnu pogrešku nekog od stopera.

Ismajli je u Hajduk stigao u veljači 2016. godine kao slobodan igrač, a prethodno je branio boje Prištine i Korrikua. Iako je odradio jednu utakmicu u dresu Kosova, Ismajli se opredijelio za reprezentaciju Albanije čiji je standardni član od 2018. godine.

Ovaj 23-godišnjak osim pozicije stopera može pokriti i mjesto desnog beka, a njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi okruglih miliju eura.

Za kraj dodajemo kako je ugovorno vezan sa Splićanima do ljeta 2022. godine, a ukoliko ga Lecce već ove zime želi vidjeti u svojim redovima na račun Hajduka morat će uplatiti iznos koji će zasigurno biti sedmeroznamenkast.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferiArdian Ismajli

Ostale Vijesti