Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Mujakić karijeru nastavlja u drugoligašu, Nayir raskinuo s Bešiktašom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.08.21. | 15:22

Na Poljudu se nisu izborili za ugovore.

Krajem protekle sezone Hajduk se odlučio ne zadržati stopera Nihada Mujakić i napadača Umuta Nayira koji su bili u splitskom klubu na posudbama.

Mujakić je u siječnju 2020. došao na posudbu iz belgijskoj Kortrijka i zadržao se na Poljudu sve do lipnja ove godine. Za Hajduk je upisao 30 nastupa u godinu i pol dana.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH je na trenutke pokazivao kako u njemu leži potencijal, ali uprava Hajduka ipak je odlučila da će momčad graditi nekim drugim tipom središnjih braniča. Kap koja je prelila čašu kod Mujakića bio je šamar Karlu Luliću uz aut liniju na kraju poluvremena utakmice sa Slaven Belupom za što je nagrađen crvenim kartonom, a Hajduk u konačnici ostao bez važnih bodova.

Turski napadač Nayir došao je na Poljud iz Bešiktaš na posudbu u listopadu prošle godine, a tim potezom uprave turskog nije bio oduševljen. No, donio je odluku da se dokaže u HNL-u. Za Hajduk je zabio šest golova, a neki su bili važni u suradnji s Livajom, njih pet, u borbi za Europu. 26 nastupa i šest golova ipak nije bilo dovoljno upravi Hajduka za aktivaciju otkupne klauzulu pa su se odlučili za dovođenje slovenskog napadača Jana Mlakara.

Nakon odlaska iz Hajduka oba igrača nisu bila na čisto gdje će nastaviti karijere, u klubovima iz kojih su stigli ili će pronaći novi angažman.

Na kraju su našli nove sredine. BiH stoper će ovu sezonu provesti na posudbi u belgijskom drugoligašu Wassland-Beverenu, dok je Nayir raskinuo ugovor s Bešiktašom i potpisuje za turskog prvoligaša Giresunspor.


Tagovi

HajdukPrva HNLNihad MujakićUmut Nayir

Ostale Vijesti