Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Može li Tramezzani postati prvi trener Istre 1961 koji će srušiti Lokose ove sezone? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 08:03

Dvije pobjede i remi imaju Zagrepčani protiv Puležana u tekućoj HNL kampanji. Danas od 15.50 na Aldo Drosini Istra 1961 traži prvu pobjedu

Povratak HNL-a nakon reprezentativne stanke otvorit će Istra 1961 i Lokomotiva ogledom na Aldo Drosini od 15.50 sati (MAX Sport 1). Glavna vijest uoči ovog okršaja dolazi iz domaćih redova u kojima više ne stanuje ponajbolji igrač Ante Erceg. Trener Paolo Tramezzani je prekrižio temperamentnog napadača pa se ovaj spakirao i odjavio s pulske adrese, a pojavile su se informacije kako bi mogao preseliti na sjever Hrvatske, u Koprivnicu i pojačati Slaven Belupo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako god, Istra 1961 će biti bez njegovih usluga protiv Lokosa koji imaju jako dobar skor protiv Puležana u tekućoj HNL kampanji.

Zagrebački sastav je ove sezone dva puta slomio momčad Istre 1961, dok je pod vodstvom Mislava Karoglana pulski sastav remizirao u Zagrebu u prvom međusobnom ogledu sezone. Pod Davideom Catalom to nije bilo po ukusu momčadi s Aldo Drosine, prvo je bilo 4-0 za Lokomotivu u Puli, a zatim i 3-0 u Kranjčevićevoj. Silvijo Čabraja će četvrti put voditi svoj sastav protiv Istre 1961 ove sezone i rukovati se s trećim različitim trenerom. Ovog puta će ruku stisnuti Paolu Tramezzaniju koji sigurno neće igrati tako otvoreno protiv ipak kvalitetnijeg rostera, nego će igru prilagoditi protivniku. Znana je stvar kako je forte Zagrepčana kontranapad pa će Tramezzani vjerojatno zahtijevati strogo markiranje i stajanje blizu protivničkih igrača kako se mu protivnik ne bi brzo razvijao napade.

A ima nešto i u tome da nogometaši Istre 1961 žele popraviti dojam protiv lokosa, o čemu je pričao i Matej Vuk uoči ogleda.

„Lokomotiva je kvalitetna momčad koja je opasna sa svih strana, o čemu svjedoči i njen jako lijepi rezultatski niz. Želimo popraviti dojam koji smo ostavili u posljednje dvije međusobne utakmice, na kojima smo primili sedam pogodaka, a nismo postigli niti jedan. To nam je dodatni motiv, da im uzvratimo na tim porazima, jer koliko god oni bili dobri, nisu nepobjedivi i vjerujem da ih možemo svladati“, ističe ofenzivac Puležana.

Nešto će se, međutim, pitati i Čabrajine izabranike koji, kako Vuk kaže, uistinu imaju zgodan HNL niz. Naime, posljednji put su zabilježili poraz 17. veljače i to protiv HNL lidera Rijeke, pa nakon toga zabilježili tri HNL (Slaven Belupo, Rudeš, Hajduk) i jednu Kup (Osijek) pobjedu. Povrh toga, na deset odigranih utakmica u 2024. godini slavili su šest puta: svladali su Dinamo na Maksimiru i Hajduk na Poljudu, a usto su tri boda upisali u Koprivnici i Velikoj Gorici.

Stoga, iako igra na gostujućem terenu, momčad Lokomotive je favorit, ako ništa drugo onda na papiru. Teren je, znamo, nešto sasvim drugačije. No forma u kojoj mu se nalazi momčad daje Čabraji puno razloga za optimizam uoči ovog nadmetanja.

Dodajmo i kako ogled suditi Zdenko Lovrić iz Đakova, dok će VAR sudac biti Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline. (pz)

Očekivane postave

Istra 1961 (4-3-3):

Lokomotiva (4-2-3-1):




Tagovi

HNLNK LokomotivaIstra 1961Hrvatska nogometna ligaPaolo TramezzaniSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti