Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Može li Šibenik do prvih bodova u Koprivnici? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.08.21. | 08:27

Utakmica počinje u 18:55 sati.

Četvrto kolo HNL uzelo nam je dvije utakmice koje su odgođene zbog europskih natjecanja Rijeke i Dinama, a otvaraju ga u Koprivnici s početkom u 18:55 sati Slaven Belupo i Šibenik.

(1.80) Slaven Belupo (3.50) Šibenik (4.70)

Farmaceuti bi da im je netko ranije rekao da će imati scenarij kao u prve tri utakmice zasigurno potpisali gdje god treba. Slavili su na Maksimiru protiv Dinama s 2:0, nes(p)retno su poraženi u Kranjčevićevoj s 2:1 od Lokomotive, a onda su na domaćem terenu izvukli bod protiv Osijeka.

Šibenik nije bio te sreće. Tri susreta, tri poraza omjer je kojim se mogu 'pohvaliti' Šibenčani, ali valja kazati da još nisu zaigrali na domaćem terenu zbog renoviranja travnjaka. Prvo su gubili na Gradskom vrtu s 3:0 od Osijeka, pa s 3:1 od Gorice i u konačnici s 1:0 na Poljudu od Hajduka. Iako rezultati sugeriraju drugačije, Šibenik u ovim utakmicama nije pokazao toliko lošu igru koja je u skladu s ostvarenim bodovnim učinkom.

Bila je momčad sa Šubićevcima svima ravnopravan protivnik, ali lopta osim ovog jednog puta u Turopolju nije ulazila u mrežu protivnika.

„Moramo ustrajati na poboljašanju naše igre, implentaciji zacrtanih ideja, posjedu. U redu je ako izgubiš jer je protivnik bio bolji, ali ne smijemo si dozvolit primanje golova iz glupih grešaka. Radili smo na njihovom ispravljanju, kao i na poboljšanju realizacije i nadam se da će se to u subotu vidjeti“, izjavio je trener 'naranđastih' Mario Rosas uoči gostovanja u Koprivnici.

Šibenčani nemaju izostanaka uoči ovog gostovnja i zasigurno će ići po prvu pobjedu protiv Slaven Belupa koji ima blago u mladim igračima, ali to može biti i dvosjekli mač. Ekipa predvođena iskusnim Nemanjom Glavčićem i još iskusnijim Ivanom Krstanovićem ima trenutno omjer kakav realno možda nisu očekivali u prva tri kola, a Šibenik bi baš u rosteru Farmaceuta mogao vidjeti svoju priliku za prve bodove.

Međutim, Slaven sigurno neće tako ispustiti bodove na Apašu na kojem su i jače ekipe odlazile pognute glave, a borbu je najavio i heroj prošle utakmice s Osijekom.

„Sutra nas čeka jedna jako važna utakmica, 90 minuta rada i borbe. Prije svega, želimo isprati gorak okus ostavljen nakon Lokomotive. Iako maksimalno respektiramo Šibenik, sutra na svom terenu želimo doći do pobjede i sve ćemo učiniti za nju“, rekao je vratar Ivan Čović uoči Šibenika.

Glavni sudac ovog susreta je Ante Čuljak iz Zagreba, a pomoćnici su mu Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Igor Mihalj (Velika Gorica), dok je četvrti sudac Goran Pečarić (Zagreb). U VAR sobi će nadgledati Igor Pajač (Sv. I. Zelina) i Borut Križarić (Čakovec).

S obzirom na dosadašnji rezultat domaći su svakako favoriti, a u to vjeruje i Germania Sport kladionica koja daje tečaj od 1.80 na pobjedu domaćina. Ako vjerujete da će Šibenik uzeti tri boda dobit ćete tečaj 4.70, a ishod bez pobjednika donosi tečaj 3.50.

(1.80) Slaven Belupo (3.50) Šibenik (4.70)



Tagovi

Slaven BelupoNK ŠibenikPrva HNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti