REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Može li se Sarriballom zaustaviti Chiesu i Vlahovića? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.09.23. | 08:05

Još u petak je postalo poznato koja 22 igrača bi trebala započeti današnju utakmicu

Iako je priča tjedna, mjeseca, a vjerojatno i godine u Torinu pozitivan test Paula Pogbe na doping (testosteron), zbog čega francuskog veznjaka do daljnjeg nećemo gledati na nogometnim travnjacima, nogometaši Stare dame usprkos svemu u dobrom raspoloženju dočekuju ogled s Lazijom koji je na rasporedu ove subote s početkom u 15 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dan prije utakmice, u talijanskim medijima su procurili vjerojatni sastavi za sutrašnju utakmicu. Gianluca Di Marzio navodi da će Bianconeri, očekivano, istrčati u sustavu 3-5-2, dok će bivši strateg Stare dame, Maurizio Sarri, Allegriju odgovori sustavom 4-3-3.

Biancocelesti se polako privikavaju na život bez Sergeja Milinkovića Savića koji je svoje talente odnio u Saudijsku Arabiju. Iako je godinama bio velika želja Stare dame. No, Claudio Lotito je poseban ‘tip’, Srbina nije htio prodati velikanu iz Torina za ogroman novac, ali je zato digao palace gore kad je SMS dobio priliku zaraditi ogroman novac u zemlji koja je, odjednom, postala hit destinacija za najbolje igrače svijeta.

Što se tiče Juventusa, Pogba je, konstatirali smo, priča tjedna, mjeseca i godine, ali njegov izostanak ionako neće biti od prevelikog značaja za Allegrija. Jer, ruku na srce, nije baš da je Francuz u svojem drugom mandatu u Torinu nešto posebno donio Bianconerima. Ako išta…

Momčad iz Torina svoje nade polaže u napad kojeg predvode sjajni Vlahović te igrač od kojeg se ove sezone očekuje ‘boom’ – Federico Chiesa. Sin bivšeg talijanskog reprezentativaca Enrica je ovu sezonu otvorio s dva pogotka u tri kola, čime se može naslutiti da bi ovo mogla biti ‘njegova’ sezona.

No, Chiesu nikada nije išlo protiv Lazija budući da je on dosad u 13 utakmica zabio jedan pogodak protiv Biancocelesta. A ima više poraza no pobjeda protiv rimskog kluba (5-2-6). S druge strane, Vlahović, koji je također sezonu započeo s dva pogotka (i jednom asistencijom) u tri nastupa, je protiv Lazija u sedam utakmica zabio četiri pogotka, ali je baš poput Chiese također više puta gubio no pobjeđivao u utakmicama protiv Lazija (2-1-4). Njima dvojici danas motiva neće nedostajati…

Što se tiče gostiju iz Rima, kod njih nekih većih iznenađenje na bi trebalo biti. Sarri ima sve igrače na raspolaganju, a to znači da će njegov napad predvoditi živuća legenda Lazija i jedan od najvećih igrača u povijesti kluba, Ciro Immobile. On je sa 17 godina došao u Juventus iz niželigaša Sorrenta, a za prvu momčad Bianconera je odigrao tek pet utakmica. Inače, Immobileu nedostaju tri pogotka da dođe do broja 200 u dresu Lazija. Možda je malo nerealno očekivati da će baš protiv Juventusa doći do jubileja, ali kad bi se to dogodilo, ‘priča’ bi bila sjajna…

Što se tiče sastava, golmani bi trebali biti Szczesny na jednoj, a Provedel na drugoj strani. Trojku u obrani stare dame činit će Danilo, Bremer i Alex Sandro, dok će Sarrijeva posljednja četvorka biti Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj. Bočne pozicije kod domaćina zauzet će Weah desno te Cambiaso lijevo, dok će krilni napadači gostiju biti Felipe Anderson i Zaccagni. Što se tiče vezne linije, u sredini bi kod domaćina trebali biti Fagioli, Locatelli i Rabiot , a kod gostiju Guendouzi, Cataldi i Luis Alberto. Napad će, kao što je ranije navedeno, kod Juventusa predvoditi dvojac Vlahović – Chiesa, dok će kod gostiju najistureniji biti Immobile.

Utakmicu će suditi Fabio Maresca iz Napulja, a zanimljivo je kako je on u svojoj karijeri najviše puta dijelio pravdu na utakmicama koje je igrao Lazio. Na tim ogledima Biancocelesti imaju 12 pobjeda, četiri remija i šest poraza. (I.A.S.)

Očekivani sastavi:

Juventus (3-5-2-):

 

Lazio (4-3-3):



Tagovi

Maurizio SarriMassimiliano AllegriJuventusLazioSerie A

Ostale Vijesti