Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

Može li Hajduk dovođenjem Žapera nadomjestiti Awaziema?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.06.23. | 09:00

Ključna za budžet bit će prodaja mladog Vuškovića

Okupljanjem Hajduka postalo je jasno da Nikola Kalinić neće nastaviti više u bijelom dresu, pitanje je samo hoće li objaviti kraj karijere ili će nastaviti negdje igrati još jednu sezonu, a nije bilo ni Chidozieja Awaziema od čijeg otkupa ugovora najvjerojatnije neće biti ništa jer se poljudski čelnici nisu dogovorili s Boavistom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To znači da se Hajduk okreće kupovini Mihaela Žapera iz Osijeka, interes Bijelih priznao je i sportski direktor Ivica Kulešević prvog dana okupljanja na Pampasu. Odlaskom Awaziema koji je bio vrlo dobar pred kraj sezone, otvorilo se mjesto za još jednog stopera. Istina, stigao je Zvonimir Šarlija, a Josip Elez trebao bi biti spreman za početak sezone jer trenira s momčadi, a Bijeli imaju još i Francisca Ferra.

Međutim, ključno u čitavoj priči je prodaja Luke Vuškovića, njegov transfer u Manchester City ili PSG čime bi postao najskuplji igrač u povijesti Hajduka što se izlaznih transfera tiče, jer od tog novca mogu se nabaviti pojačanja. Koliko će Osijek biti tvrd u pregovorima po pitanju Žapera, treba još vidjeti, no činjenica da je sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius rekao da se na transfer Vuškovića radi, te da postoji nekoliko ponuda, samo treba izabrati pravu, zalog je da će Hajduk u ovom prijelaznom roku još morati kupovati.

Ne namjeravaju uzimati vratara, jer bi do početka prvenstva trebao biti spreman Lovre Kalinić, a jedinicu trenutno drži Ivan Lučić koji je sjajno branio u završnici, dok su tu još mlado Toni Silić i Borna Buljan.

Stopersko je mjesto ključno, jer za igru na dva fronta moraš imati četiri stopera, a ako to ne bude Žaper, morat će se Bijeli okrenuti drugim opcijama.

Trener Ivan Leko zadovoljan je s onim što trenutno ima jer kostur momčadi s kraja sezone ostao je na okupu što se ofenzive i veznog reda tiče. U sredini su Filip Krovinović i Rokas Pukštas koji se danas priključuje momčadi, ispred njih je Yasssine Benrahou koji je iznenadio svojim izvedbama u drugom dijelu sezone otkako je stigao na Poljud. Ni krilini igrači se nisu mijenjali, jer tu su još uvijek Emir Sahiti i Jan Mlakar, dok je u napadu Marko Livaja, najbolji igrač i strijelac koji ostaje do daljnjega sa željom da Bijelima donese titulu.

No, za nešto više će trebati još poneko pojačanje, osim stopera Bijelima je potreban vezni igrač, ali i napadač koji bi zauzeo mjesto Nikole Kalinića. Ključ je u prodaji Vuškovića, koji nakon prodaje možda čak i ostane, jer u igri su i takvi aranžmani prodaje, a koji će klub mladi stoper izabrati s obitelji, ovisi o programu njegova razvoja, jer u osjetljivim je godinama sa samo 16 na leđima.

Hajduk prvi tjedan trenira u Mravincima gdje je naišao na toplu dobrodošlicu, odigrat će prije puta u subotu zatvorenu utakmicu sa Širokim brijegom, a potom se seli na Bled. U Sloveniji će igrati još pet utakmica i vratiti se 8. srpnja na Poljudu, tjedan dana prije borbe za prvi trofej Superkupa s Dinamom u Maksimiru, a već idući vikend ponovno gostuje kod istog rivala u Zagrebu u 1. kolu HNL-a.

Nikoličius ne isključuje dovođenje 'kapitalca' ukaže li se mogućnost, no vjerojatno prije treba dogovoriti prodaju Vuškovića kako bi imao sredstava za takvu akciju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

HajdukNikola KalinićIvan LekoLuka VuškovićMihael ŽaperMindaugas NikoličiusHrvatska nogometna ligaHrvatski Superkup

Ostale Vijesti