REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Može i s 10 igrača: Bayern bez problema slavio kod Furtha i ponovno preuzeo vrh tablice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 22:20

Neueru prijetio nesuđeni hrvatski reprezentativac

Nogometaši Bayerna večeras su u jedinoj današnjoj utakmici 6. kola njemačke Bundeslige gostovali kod Greuther Furtha. Bavarci su slavili rezultatom 3:1, a pogotke za pobjedu zabili su Thomas Muller, Joshua Kimmich te Sebastian Griesback, koji je postigao autogol. Domaćinima je utješni donio Cedric Itten u 88. minuti.

Da će njemački prvak napasti od početka, potvrdio je veznjak Leon Goretzka koji je u 4. minuti opalio s ruba kaznenog prostora, lopta je otišla pored lijeve stative. Samo šest minuta kasnije, na semaforu je 0:1. Činilo se da će to biti kontra domaćina, jer igrači u crvenim dresovima bili su neoprezni u obrani, ali ubrzo su vratili posjed, pohitali prema naprijed Alphonso Davies dodao je Thomasu Mulleru, koji je precizan za 1:0.

Pogodak Mullera pogledajte OVDJE.

Muller je još jednom opasan u 21. minuti, lopta je prošla samo nekoliko centimetara od desne stative protivničkog gola. U 31., Bayern vodi s 2:0. Lopta je s desne došla na lijevu stranu, Leroy Sane vratio ju je pred šesnaesterac Joshui Kimmichu, a mladi veznjak sjajno pogodio kut za udvostručenje prednosti.

Pogodak Kimmicha pogledajte OVDJE.

Žustro se krenulo u drugi dio, jer je u 48. minuti isključenje zaradio jedan od igrača Bayerna. Bio je to Benjamin Pavard, koji je kao zadnji u obrani neoprezno i opasno startao na protivničkog nogometaša i ubrzo je poslan izvan igre, na hlađenje.

Crveni karton Pavarda pogledajte OVDJE.

Nešto se u nastavku pita i domaće. U 50. minuti, Manuelu Neuer zaprijetio je nesuđeni hrvatski reprezentativac Branimir Hrgota. Odlično je pucao iz slobodnog udarca u desnu stranu gola, ali njemački vratar uspio je to obraniti.

Pogodak koji će uništiti nade domaćina stigao je u 68. Kimmich je nabacio iz slobodnog udarca s desne strane, a lopta se prvo odbila od domaćeg braniča Sebastiana Griesbacka, da bi ju na putu do mreže dirao i vratar Furtha.

Autogol Griesbacka pogledajte OVDJE.

Gosti konačnih 3:1, na opće oduševljenje svojih navijača, postižu tri minute prije isteka regularnog vremena. Nakon centaršuta u kazneni prostor, najbolje se snašao Cedric Itten te naciljao i pogodio lijevi kut Neuerovih vrata, neobranjivo za čuvara mreže.

Pogodak Ittena pogledajte OVDJE.

Naš Josip Stanišić ušao je u igru u 87. minuti umjesto Nicklasa Sulea te na terenu bio do posljednjeg sudačkog zvižduka.



Tagovi

NjemačkaBundesligaBayernGreuther FurthBranimir HrgotaJosip Stanišić

Ostale Vijesti