REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Može i bez Messija: Barcelona opasno živjela, ali uspjela svladati Sociedad (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 21:52

Griezmann je upisao svoj 100. nastup, a Pique 50. gol za Culere

Nogometaši Barcelone večeras su po prvi na teren Nou Campa istrčali bez Lionela Messija. Svakoj lijepoj priči jednom dođe kraj, pa tako i ljubavi ponajboljeg nogometaša svijeta i Barcelone, koja se sada mora snalaziti bez njega. A ako će igrati kako su igrali večeras, problema neće biti. Naime, u prvom su kolu La Lige svladali Real Sociedad rezultatom 3:2 golovima Gerarda Piquea i dvostrukog strijelca Martina Braithwaitea.

Danski napadač već je u 1. minuti opasno zaprijetio. Primio je točan pas i situaciji jedan na jedan s protivničkim vratarom odlučio pucati u desnu stranu vratara. Alec Remiro, međutim, pokušaj mu je obranio. Uslijedio je pokušaj Antoinea Griezmanna, koji je pucao iznad grede. Inače, Francuzu je ovo bila 100. utakmica u dresu španjolskog velikana.

Isti dvojac nastavlja prijetiti u uvodu susreta, a Barcelona do prednosti dolazi u 19. minuti. Stijelac nije nijedan od navedenog dvojca, već Gerard Pique, koji je iskoristio dobar centatršut Memphia Depaya i po sredini gola zabio za 1:0.

Pogodak Piquea pogledajte OVDJE.

Nije ni Sociedad bez šansi, pokušavaju i jedni i drugi, ali domaćini su ipak konkretniji i do poluvremena udvostručuju prednost preko Braithwaitea. Frenkie de Jong u sudačkoj ga je nadoknadi idealno uposlio u kaznenom prostoru, a ovaj izbliza glavom zakucao loptu u mrežu.

Pogodak Braithwaitea pogledajte OVDJE.

Isti igrač strijelac je gola za 3:0. Ovog puta riječ je o odbijancu u šesnaestercu u 59., Braithwaiteu to nije težak zadatak i Barca slavi treći zgoditak.

Drugi pogotak Braithwaite pogledajte OVDJE.

Činilo se da će to u konačnici biti lagodna pobjeda Katalonaca, ali gosti se bude na samom kraju utakmice. Ander Barrenetxea namjestio je loptu koju Jon Bautista izbliza šalje u desnu stranu gola Marca Ter-Stegena.

Pogodak Barrenetxea pogledajte OVDJE.

Mikel Oyarzabal potom je u 85. minuti kreirao majstoriju. Izveo je slobodan udarac i sjajno pogodio desne rašlje Barcina gola.

Pogodak Oyerzabala pogledajte OVDJE.

Ipak, to im nije bilo dovoljno da se u potpunosti vrate i uzmu barem bod. Naprotiv, domaći su zabili još jedan. Sergi Roberto strijelac je nakon kontre u nadoknadi.

Gol Sergija Roberta pogledajte OVDJE.

Barcelona je pred domaćim navijačima proslavila prvu pobjedu u novoj sezoni i dobila vjetar u leđa za nadolazeće susrete.





Tagovi

BarcelonaReal SociedadLa LigaMartin BraithwaiteGerard Pique

Ostale Vijesti