REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Mourinho ima 120 milijuna razloga za odlazak iz Rome na kraju sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 10:16

Na stolu ima dvostruku opciju, a hoće li ju prihvatiti, tek treba vidjeti.

Jose Mourinho možda neće osvojiti naslov prvaka Serie A kojeg navijači Vučica sanjaju još od sezone 00./01., ali bi zato drugu sezonu zaredom mogao rimskom gigantu osigurati trofej. Romu u četvrtfinalu Europske lige očekuje dvomeč s Feyenoordom, dok bi se u slučaju da prođu Nizozemce za finale borili protiv boljeg iz ogleda Bayer – Union SG. Dakle, ždrijeb im je naklonjen, naročito kad uzmemo u obzir da su u gornjem domu Juventus i Sporting, odnosno Manchester United i Sevilla.

Prošle sezone Roma je osvojila Konferencijsku ligu, sad se bore za Europsku ligu, ali neovisno o tome hoće li Mourinho još jednom doći do europskog trofeja (podsjetimo, Portugalac je prvi trener koji je osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu i Konferencijsku ligu) interesa za njegovim uslugama neće nedostajati.

Corrierre dello Sport navodi kako The Special One na stolu ima 'specijalnu' ponudu iz Saudijske Arabije. Naime, šeici su pred njega, navodno, stavili ugovor koji mu garantira 120 milijuna eura, a Mourinho može birati hoće li preuzeti Al-Nassr ili pak saudijsku nogometnu reprezentaciju koja je trenutno bez izbornika. Ako bi se odlučio za odlazak na Bliski istok, Mourinho bi po godini zarađivao 60 milijuna eura čime bi postao daleko najplaćeniji trener na svijetu. Podsjetimo, trenutno je prvi na toj listi Diego Simeone čiji se bankovni račun svake godine uveća za 34 milijuna eura.

Iako Corrierre ne piše je li Mou rekao 'da' ili pak 'ne', jasno je da se ovakve nemoralne ponude naprosto ne odbijaju. Pa čak i ako ste Mourinho i ako vam novaca sigurno ne nedostaje…

U svakom slučaju, Mourinho će zaključiti sezonu u Romi, nakon čega će krenuti razmišljati što će i kako dalje. Saudijska Arabija? Moguće, ali Mourinho nas je odavno naučio da s njim očekujemo neočekivano pa tako ne bismo ostali 'zabezeknuti' ni kad bi se bez previše razmišljanja zahvalio na ponudi. Uostalom, znate kakav je… (I.A.S.)



Tagovi

RomaJose MourinhoAl Nassrsaudijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti